Home / DRUŠTVO / U leskovačkim fabrikama poštuju epidemiološke mere
hotel bell

U leskovačkim fabrikama poštuju epidemiološke mere

Na današnjoj Sednici gradskog štaba za vanrdne situacija načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić izneo je podatke o nadzoru koji je sporoveden u velikim kolektivima leskovačkih fabrika.

„Inspekcije za rad ustanovile su da se u velikim korporacijama na teritoriji grada Leskovca poštuju sve epidemiološke mere naložene od Kriznog štaba Republike Srbije. Nadzor je sproveden u fabrici Yura gde smo utvrdili da se poštuju sve mere, odnosno nošenje maski, dezinfekcija, smenski odlazak u kantinu na doručak… Manje više slična situacija je u u Aptivu, Auto Stopu, Falke , a u Džinsiju još uvek nije u potpunosti sporoveden nadzor. U Yuri ima 0,5% pozitivnih od ukupnog broja zaposlenih, ali to nije prenešeno u kolektivu, nego je donešeno sa strane. Protiv zaposlenih koji se nisu pridržavali propisanih mera pokrenuti su disciplinski postupci.- kazao je Ćirić.

Svim ovim fabrikama su data uputstva i preporuke za paravane za kantine kao i za organizovan prevoz radnika. U fabrici Yura po preporuci ZZJZ Leskovac biće instaliran automatski imuno hemijski analizator za testiranje na COVID 19.

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *