Početna / DOGAĐAJI / U Lebanu počela realizacija projekta ,,Jednosmenski rad u osnovnim školama“

U Lebanu počela realizacija projekta ,,Jednosmenski rad u osnovnim školama“

U OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Lebanu uspešno je započeta realizacija pilot projekta Ministarstva prosvete ,,Jednosmenski rad u osnovnim školama“.

Projekat se smatra prioritetom u radu Školskih uprava i svoju strategiju će razvijati do 2030.godine.

Prednosti koje donosi ovakva vrsta projekta su brojne, kako za decu, tako i za roditelje i prosvetne radnike. Učenici imaju mogućnost da se priključe vannastavnim aktivnostima kojih nema na redovnoj nastavi, okrenu preduzetništvu i razvijanju veština i kompetencija, dok će školske kuhinje pripremati kuvana jela za sve prisutne.

U OŠ ,,Vuk Karadžić“ učešće u projektu uzelo je preko 100 učenika raspoređenih u grupe: Zdravi stilovi odrastanja; Internacionalni dan; Od ideje do proizvoda; Informatika i računarstvo;

Nastavu izvode učitelji i predmetni nastavnici zaposleni u školi, a dramske i čitalačke radionice, oživaljavanje narodne tradicije, virtuelne šetnje kroz zemlje i vekove, saradnja sa roditeljima, primenjena grafika, dizajn tekstila, proizvodnja sapuna, izrada računarskih programa, veb-dizajn, reciklaža elektronskog otpada…samo su neke od aktivnosti koje će se izvoditi u školi.

Na inicijativu Ministarstva prosvete, a uz podršku opštinskog rukovodstva Opštine Lebane, direktor je obezbedio sve neophodne uslove da realizacija projekta uspešno započne .

Pogledaj takodje

NOVA VODOVODNA MREŽA: Veliki dan za Veliku Sejanicu

Velika Sejanica, selo sa više od 400 domaćinstava, asfaltnim putem izgrađenim 2003. godine, novim i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *