Početna / Opštine / Bojnik / U Jablaničkom okrugu 36 novoobolelih: u okrugu ukupno zaražen 301, od toga u Leskovcu 202 – Iz bolnica otpušteno 135 osoba
Bilbordi

U Jablaničkom okrugu 36 novoobolelih: u okrugu ukupno zaražen 301, od toga u Leskovcu 202 – Iz bolnica otpušteno 135 osoba

Epidemiološka situacija na današnji dan prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac je sledeća:

Stigli su rezultati za 364 uzeta uzorka sa teritorije Jablaničkog okruga, od toga je 328 negativno, a 36 pozitivno. Procenat pozitivnosti je i dalje u padu i iznosi 9,89%.

Što se tiče Grada Leskovca od 256 poslatih uzoraka 14 je pozitivno, te prema najnovijim podacima od početka epidemije u Leskovcu su ukupno obolele 202 osobe, a na teritoriji Jablaničkog okruga ukupno 301 osoba.

Broj obolelih među zaposlenima u zdravstvenim ustanovama je 77, odnosno dve osobe više u odnosu na poslednje izveštavanje kada je iznosio 75.

Zbog kontakata sa obolelima u okrugu je pod zdravstveni nadzor stavljeno 1620 lica, u Leskovcu 1279, a u samoizolaciji zbog dolaska iz inostranstva se nalazi 1095 u okrugu, a u Leskovcu 885 osoba.

PODACI ZA PACIJENTE U COVID BOLNICI LESKOVAC (podaci su uključeni u zbirne podatke za Jablanički okrug – napomena redakcije Dnevnika Juga)

COVID bolnica u Leskovcu na današnji dan ima 116 pacijenata, 60 njih je iz Leskovca. Stigla su 104 rezultata, negativnih 29 i pozitivnih 75. Bilo je 13 prijema, jedan otpust i jedan pacijent je upućen u Klinički centar u Nišu. Od početka formiranja COVID bolnice iz nje je izašlo 70 pacijenata, a iz privremenih bolnica 65.

NAPOMENA REDAKCIJE DNEVNIKA JUGA: Ne treba sabirati sve rezultate koje objavljuju različiti izvori. Primera radi, ZZJZ Leskovac je danas objavio podatke u odnosu na prethodni izveštaj koji je bio u ponedeljak. Opštinski štab Vlasotince dnevno objavljuje vesti i promene, i ti podaci su sadržani u zbirnim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Pogledaj takodje

Košarkaši Zdravlja poraženi u Arilju posle 2 produžetka

Duel dve prvoplasirane ekipe Druge lige Srbije grupa Jug pripao je domaćinu, posle velike borbe, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *