U Hitnu pomoć se zbog trovanja u fabrici javilo 110 radnika, šest osoba upućene u UKC Niš, 51 u bolnicu u Aleksincu

Prema informacijama koje su Dnevniku Juga potvrđene iz više izvora, pomoć lekara je posle incidenta u fabrici “Magna” zatražilo 110 osoba.

Najvažnija informacije je, prema rečima lekara, da nema ljudskih žrtava i da nema teže povređenih.

Od radnika koji su zatražili pomoć zbog simptoma trovanja 51 je upućen u bolnicu u Aleksincu, na interno odeljenje gde su četiri osobe zadržane na lečenju.

U Univerzitetski Klinički centar Niš upućeno je ukupno šest osoba.

“Tokom večeri i noći, a u vezi sa masovnim trovanjem od isparenja u fabrici u Aleksincu, u Urgentni centar UKC NIŠ, ukupno je primljeno 6 pacijenata, od toga 4 ženske osobe i 2 muškarca. Odmah nakon prijema, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, odmah je aplikovana terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining. Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, u UC UKC Niš, radi dalje opservacije, zadržane su ukupno 3 osobe- dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni. U potpuno stabilnom stanju, nakon svih odrađenih procedura, u toku noći, na kućno lečenje otpuštene su 2 osobe- pacijent S.N. (23) i pacijentkinja S.J. (25). Kada je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M.S. (20), ona je još odmah, nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući. Napominjemo i to da su lekari UKC Niš, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći.” – navodi se u zvaničnoj informaciji UKC Niš koja je još jednom potvrdila epitete zdravstvene ustanove koja ima najbolju komunikaciju sa svim medijima.

Check Also

Dva leskovačka naselja u sredu bez struje

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS. Zbog toga će u sredu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *