hotel bell

U Grdelici u holu škole oslikan mural sa likom pesnikinje Desanke Maksimović

U Grdelici je proteklog vikenda oslikan lik naše velike pesnikinje Desanke Maksimović u holu osnovne škole koja nosi njeno ime.

Pored murala učenicima osnovne škole postavljeni su štafelaji i panoi za izlaganje njihovih radova u okviru školskih izložbi. Taj deo škole proglašen je za umetnički kutak i mi smo više nego ponosni što će generacije talentovanih učenika slobodno stvarati u njemu.

“Na njima je da sada svojim radovima ulepšavaju ovaj svet i njihove školske dane. “ – ističu iz udruženja.

Mural je oslikao talentovani mladi umetnik Lazar Krpoviću iz Prijepolja koji je Master studije slikarstva završio na Fakultetu umetosti u Nišu, pored njega učestvovao je i mladi umetnik Dimitrije Đorđević iz Niša.

Umeticima su asistirali i članovi našeg udruženja UG “antimrako” zajedno sa učenicima osnovne škole kojima je ovo bilo neprocenjivo iskustvo.

Drugog dana realizacije projekta pod nazivom “Slikaj, šaraj , ljubav stvaraj!” nastavnica likovnog vaspitanja ove škole, Zorica Puzić, održala je likovnu radionicu sa decom i tom prilikom izloženi su radovi učenika nastalih  na ovogodišnjem, drugom po redu, likovnom susretu „antimrako 2022.“ u Slatini u organizaciji našeg udruženja.

Likovnu radionicu posetio je i umetnik iz Grdelice Nebojša Stojković- Joškin Šiljan, počasni član našeg udruženja poznatiji kao Joskin Siljan.

Ovaj projekat realizovan je putem konkursa Šta Nam Tesko u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon 2022” sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca,TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор