Početna / GRADOVI / Leskovac / U gradskom parku promovisan „CrossFit“ – revolucionarni sistem vežbanja

U gradskom parku promovisan „CrossFit“ – revolucionarni sistem vežbanja

Gradski park u centru Leskovca danas je bio mesto promocije „CrossFit-a“, koji je označen i kao revolucionarni sistem vežbanja.

Promocija je privukla pažnju velikog broja Leskovčana, a mališani su želeli da na licu mesta isprobaju sprave sa kojima se vežba i trenira.

-U svetu neprestano dolazi do stvaranja novih sportskih disciplina, kao što je CrossFit, koji se javlja ne samo kao samostalni sport, već i kao baza za fizičku pripremu svih sportista, što dodatno povećava njegov značaj. Specifičnost CrossFit-a je u tome što obuhvata kako aerobni tako i anaerobni rad i stvaranje različitih tipova snage pri visokom pulsu, što pozitivo utiče ne samo na mišićni, već i na kardiovaskularni i respiratorni sistem – rekao je Andrija Atanasković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca ali i najbolji rukometaš novog superligaša, Dubočice 54.

Samu sportsku disciplinu predstavio je Nikola Mitrović iz udruženja „CrossFit“.

-Naš cilj je da predstavimo „CrossFit“ kao sportsku diciplinu, ali i zdrav način života i bavljenja sportom. Za naše aktivnosti imamo podršku lokalne samouprave i na toj pomoći zahvaljujemo i najavljujemo da ćemo nastaviti sa novim akcijom u cilju popularizacije „CrossFita“ i sporta uopšte – istakao je Nikola Mitrović.

Pogledaj takodje

U galeriji Narodnog muzeja otovrena izložba slika „Vreme traganja i trajanja“

U Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu, sinoć je otvorena izložba slika Mirjane Denkov pod nazivom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *