Home / GRADOVI / Leskovac / U galeriji LKC-a sinoć otvorena izložba radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu
hotel bell

U galeriji LKC-a sinoć otvorena izložba radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

Izloženi radovi realizovani su u okviru predmeta Grafičke komunikacije sa simboličnim nazivom „Stop-život“.

– Svojim sadržajem „vektorski radovi“ izražavaju ideju studenata o očuvanju životne sredine, životinjskih vrsta i njihovih prirodnih staništa, rekla je na otvaranju Gordana Bošković – istoričar umetnosti Leskovačkog kulturnog centra. 

Čovek je oduvek želeo da shvati druge forme života, da anilizira karakteristike, pokrete, oblike i uloge njihovog sveta. Stoga su se one uvek javljale u njegovim delima, što je obeležilo civilizacijski tok kroz istoriju umetnosti, ali nesumnjivo, u emotivnom uodnašavanju čoveka sa faunom, napisala je u predgovoru kataloga za ovu izložbu docent Anita Milić, koja je i otvorila sinoćnju izložbu.

– Studenti Departmana za primenjene umetnosti, imali su zadatak da piktografski prikažu svet faune, kako bi stvorili jasnu sliku o problemima u kojima se neke životinjske vrste danas nalaze. Ovi radovi, na sebi svojstven način, predstavljaju apel pozivajući na rešavanje globalanih problema i suzbijanje njhovih posledica. 
Izložba radova studenata Grafičke komunikacije Fakulteta umetnosti u Nišu, sadrži 125 radova rađenih u vektorskoj tehnici, a biće otvorena narednih desetak dana u Leskovačkom kulturnom centru.
 
M.Mihajlović

Check Also

Dojava o bombama u dve Leskovačke osnovne škole

Leskovačke škole našle su se od jutros na meti, posle Beograda, Novog sada i Niša. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.