Home / DRUŠTVO / U dugo najavljivanoj seriji “Pad“, po motivima knjige Žarka Lauševića, jednu od glavnih uloga tumači leskovački glumac Miodrag Krčmarik (video)
hotel bell

U dugo najavljivanoj seriji “Pad“, po motivima knjige Žarka Lauševića, jednu od glavnih uloga tumači leskovački glumac Miodrag Krčmarik (video)

Seriju čini osam epizoda, rađena je po motivima knjige Žarka Lauševića i opisuje tragičan događaj iz 1993. godine, u kome je poznati glumac ubio dvojicu mladića. Ovo ostvarenje, najpre će videti posetioci Sarajevskog filmskog festivala

Preuzimajući samo osnovne motive iz autobiografske knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad“, serija “Pad“ prati život glumca Ivana Maslaća, od trenutka kada on i njegov brat stižu do stana svoga ujaka, nedaleko od mesta na kojem se, u Podgorici, desio sukob sa tragičnim posledicama. Priča se nastavlja u Istražnom zatvoru “Spuž“, gde se glavni junak susreće sa galerijom živopisnih likova, od sitnih lopova, kriminalaca i ubica, do političkih zatvorenika.

Reditelj Bojan Vuletić, za eKapiju je izjavio da serija ne predstavlja klasičnu adaptaciju književnog dela, već slobodnu interpretaciju jednog tragičnog događaja, kao metafore tragičnog vremena, odnosno 90-ih godina prošlog veka.

Glavna uloga poverena je Milanu Mariću, a pored njega u seriji “Pad“ igraju Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Dragan Marinković, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Kemal Rizvanović i mnogi drugi.

Jednu od većih uloga tumači leskovački glumac Miodrag Krčmarik, koji, za Dnevnik juga, otkriva da sa snimanja nosi izuzetno pozitivna iskustva:

– Igram policijskog inspektora i ima me zaista puno u kadru. Čitava atmosfera, odnosi u ekipi, saradnja sa rediteljem bili su zaista sjajni, reklo bi se “holivudski“. Iako imam slična pozitivna iskustva sa ranijih projekata, impresionirala me maksimalna profesionalnost i ozbiljnost, tako da mi je rad na seriji “Pad“ pričinio zaista veliko zadovoljstvo. Verujem da će kod publike ovo višedelno ostvarenje naići na dobar prijem, jer je čitava armija ljudi, počev od produkcije, pa do organizatora snimanja, dala svoj maksimum, a s druge strane, priča po kojoj je nastala serija, bila je vrlo tragična i intrigantna.

Način na koji je reditelj odlučio da je sagleda, vrlo je redak u srpskoj kinematografiji i možda je to dodatna motivacija ljudima da je, kad stigne na male ekrane, a pre toga na platformi Superstar TV, pogledaju, dodaje Miki Krčmarik.

Televizijsko prikazivanje očekuje se na zimu 2023., a produkcijske kuće Firefly Productions i Telekom Srbija stoje iza ove originalne TV serije.

Pogledajte i prvi zvanični tizer.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор