Home / DRUŠTVO / U CSU predstavljeni projekti „Zvezdano nebo“ i „Satelitsko osmatranje“
hotel bell

U CSU predstavljeni projekti „Zvezdano nebo“ i „Satelitsko osmatranje“

U prostorijama Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju održana je konferencija za medije povodom predstojećih aktivnosti kluba.

Direktorka Centra, Emina Jovanović najvila je naučne projekte kao i godišnji program kluba koji se finansira po Javnom pozivu Centra za promociju nauke 2020.

„Ove godine naš klub je dobio podršku za dva naučna projekta i to projekat „Zvezdano nebo“ i projekat „Satelitsko osmatranje u životnoj sredini“ o kojima će vam nešto više reći autori projekta. Novina u ovogodišnjem pozivu jesu sredstva koja su odobren za ovogodišnji program naučnog kluba Leskovac. Sve aktivnosti u sklopu godišnjeg programa realizovaće se od septembra 2020. godine do septembra 2021. godine.Na ovogodišnjem programu naćiće se Fungi safari, Panađur zdravlja, Šašava nauka, Svetska čuda i Đavolja varoš, naučni forum na temu etike i nauke.

O samim projektima pričali su autori i realizatori istih, Zoran Tomić i Nikola Mladenović.

Što se tiče projekta „Satelitsko osmatranje“ njegov osnovni cilj je da se kroz rad na geografskim i ekološkim kartama napravi atlas žaštite životne sredine za grad Leskovac. Učesnici projekta su srednjoškolci koji će imati i najviše benefita od ovog projekta – istakao je Nikola Mladenović, dok je njegov partner Zoran tomić kazao da će se projekat „Zvezdano nebo“ baviti svetlosnim zagađenjem na teritoriji grada Leskovca.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор