Početna / DRUŠTVO / TUŠ donela još dva zlata iz Hrvatske
Dionis Restoran Leskovac

TUŠ donela još dva zlata iz Hrvatske

U restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole prezentovan je rad i uspesi učenika i profesora ove vaspitno-obrazovne ustanove na polju gastronomije, pripreme poslastica, usluživanja.

Danka Ilić, PR škole, ovom prilikom je istakla da je Trgovinska škola sa raznih takmičenja donosi brojne nagrade a da je najnovija nagrada iz Hrvatske na koju su učenici i škola jako ponosni.

„U periodu od 10-13. oktobra naša škola je bila učesnik na takmičnju GATUS koje se održava u Poreču u Hrvatskoj, susret škola iz regiona. Naši učenici takmičili su se u 3 različite discipline i Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu je sa ovog takmičenja donela 2 zlatne medalje i jednu srebrnu i jako smo ponosni na to. Desila su se i dva velika takmičenja skoro. Sa Međunarodnog festivala hrane i pića u Kruševu doneli smo 4 zlatne medalje i proglašeni smo za sveukupne pobednike na tom takmičenju. U blizini Vladinčinog Hana se održalo još jedno takmičenje u priremi riblje čorbe, naši učenici su pokazali značajne rezultate i doneli pehar za fer plej epipu. Zahvalila bih se svim kolegama koji su dali izuzetan doprinos, direktorki škole na podršci, kao i Kancelariji za mlade i velikoj podršci Lokalne samouprave.“

U ime Lokalne samouprave prisutne je pozdravila Brankica Stamenković, član Gradskog veća koja je ovom prilikom istakla da nagrade koje ova ustanova dobija nisu slučajnost već da iza njih stoji upornost, trud i rad.

„Ulaganje u obrazovanje je ono što je najdragocenije, ono što se najviše isplati i upravo kada se sretnemo ovakvim povodom da podelimo utiske sa takmičenja i predstavimo nagrade koje ste dobili, dajemo najbolji dokaz da to stvarno tako i jeste. Ove nagrade nisu slučajnost, iza njih stoji trud, rad, kreativnost ovih učenika, ali i njihovih nastavnika koji su bili spremni da svoje znanje umeće i iskustvo nesebično podele sa njima. Nama, kao Lokalnoj samoupravi, predstavlja zadovoljstvo da sva ulaganja koja usmerimo ka obrazovanju daju ovakve rezultate i zato ćemo sa tom misijom nastaviti i dalje. Svim učenicima želim sreće i u narednim takmičenjima, budući da ste vi naši najbolji ambasadori, želim vam da to uvek ostanete i da na najbolji način predstavljate naš grad.“

Prisutni su danas imali priliku da probaju pobednička jela sa raznih takmičenja, da probaju koktele, poslastice ali i da vide kako izgleda dobro dekorisan sto za večeru. Takođe je u ovoj školi nedavno sagrađen i letnjikovac, za čiji projekat je zaslužan đački parlament, a čije je finansijsko ulaganje podržala Kancelarija za mlade Grada Leskovca, u kome su učenici iz učeničke kompanije „Kata Smoothie“ pripremali sveže smoothi- je.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

570 zdravstvenih radnika zaraženo koronom

Prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo je i hospitalizovano od COVID-19 , dok je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *