Početna / DRUŠTVO / TRGOVINA LJUDIMA NA JUGU SRBIJE: Vodite računa šta vaša deca rade na netu
Dionis Restoran Leskovac

TRGOVINA LJUDIMA NA JUGU SRBIJE: Vodite računa šta vaša deca rade na netu

U leskovačkoj „Gimnaziji“ danas je održana tribina o trgovini ljudima u organizaciji Lokalnog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima Leskovac.

Predstavnici Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, Dejan Ristić major policije i Predrag Momčilović direktor Centra za socijalni rad približili su mladim gimanzijalcima termin i posledice „Trafikinga“.

Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad ovom prilikom je istakao da su žrtve ovog globalnog fenonmena zapravo mlade osobe koji su podložene uticaju sredstava savremene komunaikacije, poput interneta, socijalnih mreža na kojima se i najveći broj predatora krije.

“ Oktobar je mesec koji se obeležava kao mesec borbe protiv trgovine ljudima. Tim povodom Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima Leskovac će održati niz tribina u srednjim školama u Leskovcu, a sve sa ciljem da se smanji stopa ovog fenomena. Napodložniji uticaju socijalnih medija su upravo mladi, koji ih koriste i skoro smo imali dva slučaja na našem prostoru gde su dve devojčiče vrbovane za pružanje seksulanih usluga na teritoriji AP „Kosovo i Metohija“. Na svu sreću, brzim delovanjem svih službi koju se nadležne sprečen je njihov prelazak, i one su sigurno smeštene u hraniteljskim porodicama. Upravo iz tog razloga mi smo tu da podignemo svest kod mladih osoba, naravno zajedno sa roditeljima na koje bih ja ovom prilikom apelovao da vode računa kako im deca provode vreme na internetu i da budu svesni činjenice da nema para koje može da povrati dete koje završi ovim putem – ističe Momčilović.

Juče je ova tribina održana u Medicinskoj školi a do 18. oktobra stručni tim obićiće i sve srednje škole na teritoriji Jablaničkog okruga.

Pogledaj takodje

570 zdravstvenih radnika zaraženo koronom

Prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo je i hospitalizovano od COVID-19 , dok je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *