hotel bell

Turnir rukometnih nada “Meteor 2023” okupio 600 učesnika u tri uzrasne kategorije

Danas je u hali Partizan otvoren 16. Turnir rukometnih nada Meteor 2023.

Na ovogodišnjem turniru odigraće se oko 30 utakmica, učestvovaće 20 ekipa i od 500-600 dece u tri uzrasne kategorije od 8-16 godina.

Ovogodišnji turnir otvorila je Sanja Milošević, član Gradskog veća grada Leskovca.

„Imajući u vidu da rukometaši koji su bili deo kluba, danas su članovi reprezentacije, zatim pionirskih, omladinskih i juniorskih selekcija Srbije, izuzetno smo ponosni na ovaj klub, i zbog toga će im grad Leskovac uvek biti siguran partner. Dokaz za to su uspešni sportisti, najbolji sportisti grada Leskovca koji svoje korene vuku iz RK Meteor, kao što je kapiten RK Dubočica koji sada igra prvu ligu, moj kolega Andrija Atanasković, koji je početne korake napravio u ovom klubu. Grad Leskovac je ove godine izdvojio 125 miliona dinara za funkcionisanje sportskih klubova i iz godine u godinu predviđena sredstva za ovu oblast se povećavaju.“

Dragan Mitrović iz RK Meteor istakao je da je ovaj turnir još jedno prelepo druženje za pionire rođene 2007. i mlađe, 2009. i mlađe i 2011. i mlađe, koje je međunarodnog karaktera, i jako smo srećni što grad Leskovac prepoznaje ovakvu priču, i što smi mi zajednički sa RK Dubočica, organizujemo još jedno dešavanje ovakvog tipa u nizu.

Ispred kluba RK Dubočica obratio se Đorđe Teodorović i rekao da mu je puno srce i da svako kad vidi ovu lepotu ne može da ostane ravnodušan, pozdravio je sve igrače i trenere i dodao da su oni budućnost ovoga što svi rade zajednički.

„Ovaj plamen koji je počeo da gori na jugu meni daje nadu da će se rasplamsati i da će biti jedna buktinja koja će dati izuzetne rezultate. Ovde rukomet ima dugu tradiciju, a RK Dubočica je jedan od nosioca te tradicije.“

Check Also

Leskovčanima podeljen novi broj stranačkog glasila – SNS Informator

Leskovački naprednjaci deli su danas našim sugrađanima novi broj stranačkog glasila SNS Informator u kome …

Оставите одговор