Home / GRADOVI / Leskovac / Troje odbornika Saveza za Srbiju o tačkama dnevnog reda govorili ispred ulaza u Skupštinu grada Leskovca
hotel bell

Troje odbornika Saveza za Srbiju o tačkama dnevnog reda govorili ispred ulaza u Skupštinu grada Leskovca

Troje odbornika Saveza za Srbiju u Leskovcu bojkotovaće i današnju sendicu Skupštine grada, a o razlozima za bojkot kao i stavovima o pitanjima koja se nalaze na dnevnom redu govorili su na konferenciji za medije održanoj ispred ulaza u zgradu u kojoj se nalaze gradske institucije.

Odbornik Demokratske stranke Igor Kocić osvrnuo se na subvencije za poljoprivredu, ali i subvencije sportskom klubovima i mesnim zajednicama.

-Tekuće subvencije za poljoprivredu su planirane u iznosu od 25 miliona a izvršenje za 6 meseci je 25 hiljade ili 0,1 procenata što je sramotno malo i smatram da nasi poljoprivrednici trebaju da dobiju i više od 25 miliona. Za sportske klubove je budžetom planirano ukupno 60 miliona , takodje i rebalans planira 60 miliona. Smatram da je rebalansom ovaj iznos trebalo povećati jer je nakon usvajanja odluke o budžetu jedan leskovački klub postao prvoligaš. RK Dubočica 54 je ušla u prvu rukometnu ligu Srbije i samim tim su se povećali troškovi koje će ovaj klub sada imati. Sa druge strane Leskovac treba da se trudi da RK ostane u prvoj ligi sto znači dovodjenje kvalitetnih pojačanja, te smatram da ovom klubu treba dati više novaca nego što je planirano ali ne na štetu ostalih klubova već povećanjem iznosa od 60 miliona. Za mesne zajednice je planirano ukupno 40 miliona dinara što je malo imajući u vidu da ima više od 140 mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca – rekao je Igor Kocić odbornik Demokratske stranke i Saveza za Srbiju.

O razlozima za nastavak bojkota sednica Skupštine grada Leskovca govorio je potpredsednik Gradskog odbora i odbornik Demokratske stranke Saša Stojanović.

-Odbornici Demokratske stranke – i samostalno i u okviru Saveza za Srbiju – ni danas neće učestvovati u radu gradske skupštine. Godinama pokušavamao da delujemo kao konstruktivna opozicija, ali ova vlast želi da uvede diktaturu a da rad skupštine bude samo paravan i kulise za njihovu tragikomediju. Šta god da smo predložili, naši zahtevi su bili odbijani; zato će sada sami morati da snose odgovornost za učinjeno. Ništa nije vredelo kada smo opominjali na rekonstrukciju škole „Josif Kostić“; na vrednost radova koja se sa 20 miliona popela na 120 miliona, na skraćivanje časova na pola sata i učenike razmeštene i po kotlarnicama, na maltretiranje i učenika i roditelja i nastavnika. I zbog ovoga tražimo da gradonačelnik pozove policiju i tužilaštvo i zatraži utvrđivanje odgovornosti, od materijalne do krivične. Takođe, ništa nije vredelo kada smo opominjali na probleme u Apotekarskoj ustanovi Leskovac. Svima onima koji sebe smatraju opozicijom, danas nije mesto u skupštini. Skupština je prestala da bude dom demokratije i zato je ulica danas naš jedini parlament – kazao je Saša Stojanović, odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Leskovca.

Član Glavnog odbora i odbornik Stranke slobode i pravde Jelena Spirić kritikovala je izvršenje budžeta u prvih šest meseci, posebno kritikujući planirano povećanje prihoda, kako je navela, po osnovu poreza na imovinu i kazni za saobraćjne prekršaje.

-Predsednik republike nam govori o stadionu od 20 miliona evra a za pola godine nisu želeli da prenesu Leskovcu za kapitalne projekte ni bednih 20 miliona dinara. Priča se o gradnji nekih besmislenih projekata a imamo nulta šestomesečna izvršenja kao i poslednjih nekoliko godina kod, Leskovčanima bitnih stvari kao što su Kolektor, CPPOV, elektrifikacija polja, rekonstrukcija bulevara Nikole Pašića i ulice Rade Žunića, trga. Ispada da je, sa ozvučenjem i ostalom opremom, više Grad Leskovac dao estradnim pevačima u 2 nedelje. Ok su koncerti i fešte, ali od istih se ne živi. Stomacima se ipak ne može manipulisati. Ostaje im 360 dana u godini kada ne mogu živeti od utisaka – naglasila je Jelena Spirić, funkcioner i odbornik Stranke slobode i pravde.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор