Početna / KULTURA / „Trio graciozo“ u Medveđi

„Trio graciozo“ u Medveđi

U utorak 9. oktobra u  u Kulturnom centru opštine Medveđa održaće se koncert sastava „Trio graciozo“  sa početkom od 19:00 časova.
Ovo je treći koncert koji se organizuje u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu-Medveđa-sezona 2018“, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja. Koncert je u trajanju od 50 minuta.
„Trio Graciozo“ je sastav koji čine Dragana Mitić- sopran, Nada Jovanović-sopran i Dragan Jovanović-klavir i na svom repertoaru ima širok opus kompozicija iz različitih muzičkih epoha i perioda koje izvodi na svojim koncertima.
 Publici će prirediti jedno lepo muzičko putovanje,koje će započeti sa Henrijem Perslom,najpoznatijim engleskim kompozitorom barokne muzike koji je živeo i stvarao u 17.veku.  Potom nastavljaju sa jednim od najpoznatijih nemačkih kompozitora 19.veka koji je stvarao u epohi romantizma- Karl Maria fon Veber. Publika će imati priliku da čuje tri dueta napisana originalno na italijanskom jeziku za dva soprana.
Za kraj koncerta sastav „Trio Graciozo“ je ostavio naše srpske kompizitore. Konstantin Babić je autor čija su dela inspirisana folklorom, elementima džeza i popularne muzike. Pesma „Subote mog detinjstva“ inspirisana njegovim životom koju ćete čuti je posebno aranžirana za naš sastav i samo je Trio Graciozo kao takvu izvodi.
Ulaz je slobodan i dobrodošli su svi zainteresovani građani.

Pogledaj takodje

Održan Međunarodni turnir u karateu „Jablanica open 2019“

Dvadeset i dve ekipe sa oko 170 takmičara iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *