Početna / DRUŠTVO / Trinaest domaćinstva dobilo bespovratna sredstva za obnavljanje porodičnog doma

Trinaest domaćinstva dobilo bespovratna sredstva za obnavljanje porodičnog doma

Članovi 13 domaćinstava sa područja vlasotinačke opštine potpisali su ugovore o dodeli sredstava za obnavljanje porodičnih kuća u ruralnim sredinama.

Sredstva u ukupnom iznosu od 2.5 miliona dinara dodeljena su im u okviru projekta „Možemo kad hoćemo“, koji opština Vlasotince realizuje u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Pojedinačni iznosi kreću se od 170.000 do 220.000 dinara, a dobili su ih žitelji Donje Lomnice, Gložana, Prilepca, Konopnice, Donje Lopušnje, Ladovice, Strnjeva, Stajkovca, Jakovljeva i Dobroviša.

„Dodeljena sredstva su podsticajna. Dakle, nisu dovoljna za kompletnu
rekonstrukciju porodičnog doma, ali svakako mogu da pomognu da završite deo posla i da vas motivišu da dalje uređujete prostor u kome živite. To bi trebalo da doprinese boljem kvalitetu života, kao i stvaranju pozitivne populacione klime. – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović prilikom urućenja ugovora.

Koordinator projekta Marinko Đorđević dodao je da su svih 13 porodica koje su se javile na konkurs dobile sredstva i da ovo nije prvi put da opština Vlasotince realizuje projekte populacione politike u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *