hotel bell

Tribina ”Ne kapitulaciji”, u Leskovcu, zakazana za 12 mart: Na otvorenom, jer niko nije želeo da im ustupi prostor

Na press konferenciji Državotvorne patriotske opozicije, koju čine Nova DSS, Dveri, Poks i Srpska stranka ”Zavetnici”, najavljeno je da će tribini prisustvovati Vojislav Mihailović, Milica Đurđević Stamenkovski, Miloš Jovanović i Boško Obradović

Ideja je bila da se tribina ”Ne kapitulaciji” održi u zatvorenom prostoru, ali nijedna od institucija kojima su se obratili, nije bila voljna da im ustupi svoje prostorije:

– Obratili smo se Kulturnom centru i dobili odgovor da su, zbog praznika, neke projekcije pomerene za nedelju, Narodno pozorište priprema novu premijeru i, pomenuti termin koristi za poslednje probe, dok nas je direktor Muzeja, vrlo ljubazno odbio, sa obrazloženjem da, u skladu sa politikom ustanove, prostor ne izdaju strankama. Iz Centra za stručno usavršavanje i Doma penzinera, dobili smo negativan odgovor, bez dodatnog obrazloženja. Voleo bih da se uspostavljenih pravila ustanove kulture drže u odnosu na sve politike stranke, ne samo opozicione, ali znamo da nije tako, pojasnio je Nikola Lazarević, poverenik Srpske stranke ”Zavetnici”.

On je najavio da će tribina ipak biti održana, ali na otvorenom, u nedelju, 12. marta, na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra:

– Pozivam sve simpatizere stranke, ali i slobodoljubive građane, bez obzira na političko opredeljenje da dođu, kako bismo svi zajedno rekli ”Ne kapitulaciji” i Francusko-nemačkom planu. Prema najavama, na tribini će govoriti Milica Đurđević Stamenkovski, Vojislav Mihailović, Miloš Jovanović i Boško Obradović, lider Dveri, koje u Leskovcu, praktično, tek formiraju novi Gradski odbor.

Saša Stevčić iz Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije, ističe da ova organizacija pokazuje ozbiljnu zabrinutost zbog aktuelnih političkih prilika u zemlji:

– Francusko-nemački predlog priznaje takozvanu državu Kosovo u punom kapacitetu i to građani moraju da znaju. Da je to tako i da se vlast plaši istine na koju ćemo ukazati, govori i činjenica o stavu ustanova kulture prema najavljenoj tribini. Pozivam svoje saborce sa Košara, Goložupa i Košara, ratne veterane i porodice nastradalih boraca da se u nedelju okupimo i odlučno kažemo ”Ne” sramnoj kapitulaciji. Ako damo Kosovo, uslediće novi zahtevi, pa će uskoro u istoj situaciji biti čitav jug Srbije.

Goran Mitrović, predsednik Gradskog odbora Nove DSS, najavio je da će patriotska opozicija narednih dana po Leskovcu imati štandove na kojina će biti deljen promotivni materijal sa porukom ”Ne kapitulaciji”, ali i da će svesrpski miting u Beogradu biti održan 17.marta.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор