Treći put očišćena divlja deponija na Hisaru iznad “Sat mahale”

Gradska uprava za zaštitu životne sredine, u saradnji sa leskovačkom Direkcijom za urbanizam i izgradnju, JKP Komunalac i PWW-om, organizovala je akciju uklanjanja divlje deponije u blizini “Sat mahale” u podnožju Hisara.

– Smeće je na ovoj lokaciji očišćeno već treći put od početka godine, ali se problem ponovnog stvaranja deponije veoma teško može rešiti. Definitivno postoji problem sa nehigijenskim naseljima u kojima živi romska populacija, jer sličnu situaciju imamo i u naselju Slavka Zlatanovića. Pokušavali smo da ovaj prostor ozelenimo, kako bi dobio uređeniji izgled, ali su sve sadnice bora, koje smo zasadili, pokradene, kaže načelnica Uprave za zaštitu životne sredine, Bobana Stošić.

Ona dodaje da će, ukoliko se ne stane na put nesavesnim građanima, lokacija u podnožju Hisara, sa dolaskom leta, pored ružne slike koju odaje, postati i pravi izvor zaraze. Ivana Stamenkovic, odbornica Skupstine grada, ispred Mesne zajednice “Hisar”, još jednom je apelovala na građane da smeće odlažu na za to predviđena mesta, kako bi sa dolaskom lepog vremena, Leskovčani imali “oazu” gde će potražiti sklonište od gradske vreve.

– Naša je želja da imamo čiste parkove, staze i zelene površine i bezbedna mesta za boravak dece i odraslih, dodala je Ivana Stamenković. Kako bi pokušali da spreče obnavljanje smetlišta, Komunalni policajci će u narednom periodu više puta u toku dana obilaziti ovu lokaciju, najavljeno je iz Uprave za zaštitu životne sredine grada Leskovca.

Ana Jovanović

 

Check Also

Redovne isplate iz budžeta grada Leskovca

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 3.066.876 dinara za oblast obrazovanja odnosno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *