Home / DRUŠTVO / Tradicionalni proizvodi proizvođača iz Srbije na LIDL-ovim policama
hotel bell

Tradicionalni proizvodi proizvođača iz Srbije na LIDL-ovim policama

Na rafovima LIDL-ovih prodavnica, od sutra će se naći tradicionalni proizvodi malih  proizvodjača iz različitih regiona Srbije. 

Razlog što  ih je nemački trgovinski lanac uvrstio u svoju ponudu pod oznakom ’’Mali zanat-velika strast’’ jeste želja da se na taj način malim proizvodjačima otvore vrata za širi plasman robe.

Kompanija Lidl Srbija potvrđuje svoju posvećenost domaćim proizvođačima i od danas, pa u narednih mesec dana, na svojim policama izlaže robu više od 50 malih privrednika koji proizvode na tradiconalan način. Svaka od četiri nedelje, biće posvećena jednoj regiji, pa će se se u prvoj predstaviti mala preduzeća iz Vojvodine, a u naredne tri iz centralne, zapadne i jugoistočne Srbije.

 Vredni domaćini i mali privrednici iz različitih krajeva naše zemlje imaće priliku da svoje proizvode, koji su plod velike strasti i starih zanata, predstave potrošačima u 30 gradova širom Srbije i tako povećaju svoju vidljivost. Proizvođači koji su izabrani da budu partneri Lidla na ovom projektu su mala porodična gazdinstva sa velikom tradicijom, a Lidl je prepoznao njihov doprinos i na ovaj način pružio aktivnu podršku onima koji svoj zanat vode sa strašću.

Cilj saradnje između malih domaćih dobavljača i prvog savremenog diskonta u Srbiji, ogleda se u doprinosu kontinuitetu poslovanja malih proizvođača, koji na ovaj način mogu povećati svoje prisustvo na tržištu van svojih regija i učvrstiti svoje poslovanje, a ukoliko bude prilike i otvoriti nova vrata za širenje porodičnih zanata. Kroz popunjene rafove Lidl prodavnica, domaći dobavljači dokazaće koliko je važno čuvati tradiciju i pokazaće da kada radiš ono što voliš, uz marljivost i upornost, uspeh ne izostaje, navodi u saopštenju nemački trgovinski lanac.

S.Ć.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор