Početna / EKONOMIJA / „TeraSteel“ nije prekidao proizvodnju, nastavljen izvoz 60% proizvoda uz donaciju Gradu za borbu protiv Korone
Bilbordi

„TeraSteel“ nije prekidao proizvodnju, nastavljen izvoz 60% proizvoda uz donaciju Gradu za borbu protiv Korone

TeraSteel je jedna od kompanija koje tokom epidemije Korona virusa nisu prekidale proizvodnju.

Ova kompanija je brigu o zaposlanima potvrdila i drugačijom organizacijom rada koaj je doprinela da tokom epidemije nema zaraženih radnika. Na drugoj strani, donacijom gradu Leskovcu, Opštoj bolnici i Domu zdravlja ova kompanija je pokazala i visok stepen društvene odgovornosti.

Pogon kompanije „TeraSteel“ u Leskovcu posetio je danas gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima.

-Teraplast grupa ima tradiciju dužu od 120 godina. Ova ozbiljna kompanija je na Dan grada 11. oktobra 2017. godine svečano otvorila svoj prvi pogon za proizvodnju sendvič-panela. Njihov razvojni put u Leskovcu je najbolji pokazatelj povoljne poslovne klime što dokazuje i sertifikat NALED-a koji smo prvi dobili po četvrti put u Srbiji i regionu. Na javnoj aukciji sa 4,2 miliona evra ova firma je kupila nekadašnji Interlemind i uložila 2 miliona evra u adaptaciju prostora i još 3 miliona u obrtni kapital. Nakon godinu dana Terastil je investirao dodatnih 2 miliona evra u proširenje svojih kapaciteta i tada je udvostručen broj radnika, pa sada upošljava 75 ljudi. U ovu proizvodnu halu površine 8.000 m2, u koju je ako sakupite sve cifre uloženo oko 11 miliona evra. U njoj postoji velika fizička distanca među radnicima tako da se i za vreme vanrednog stanja radilo u tri smene uz maksimalno poštovanje propisanih mera, na čemu vam se u ime grada zahvaljujem. Terastil je za tri godine uspeo da dosegne 2 miliona m2 građevinskog materijala koji se dalje distribuira po Srbiji i svim susednim državama. Čestitam Terastilu na zavidnom uspehu koji su postigli u našem gradu, drago mi je da se u toku epidemije nisu susretali sa većim izazovima i još jednom se u ime građana Leskovca zahvaljujem na humanosti, vašoj dobroti, uzoru i primeru koji treba da slede druge kompanije – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

„TeraSteel“ je održao pa i povećao nivo proizvodnje, i nastavlja da proizvodi sendvič panele koje prodaje na tržištu Srbije i okolnih zemalja na koja odlazi više od polovine proizvodnje iz leskovačke fabrike.

-Preduzeli smo sve neophodne mere da sačuvamo našu proizvodnju, zato sada idemo napred kao da se ništa nije dešavalo. Prve godine smo napravili milion kvadrata panela što je bio rekord, a sada idemo na preko dva milioona kvadrata. Moram da napomenem da 60% panela ide u izvoz i da je transportni saobraćaj sve vreme funkcionisao normalno, te smo blagovremeno otpremali naše proizvode. Što se donacije tiče, mi smo društveno odgovorna firma, i kao deo grada odlučili smo da pomognemo“ – rekao je direktor „TeraSteel“-a Zoran Cvijovići naglasio da je ova kompanija skoristila program Vlade Srbije naisplatu tri minimalne neto zarade za sve zaposlene i odlaganje plaćanje poreza i doprinosa za ova tri meseca.

Pogledaj takodje

Komisija za procenu šteta do sada bila u 60 domaćinstava, danas i u kući na koju je pala stena teška 5 tona

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je u Grdelici obišao kuću Ljubinke Aleksić na čiju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *