Početna / DOGAĐAJI / HEROJI LESKOVCA: Miloš Biković uručio nagrade kompanije „Barbosa“ dr Draganu Jovanoviću i Dušanu Miljkoviću

HEROJI LESKOVCA: Miloš Biković uručio nagrade kompanije „Barbosa“ dr Draganu Jovanoviću i Dušanu Miljkoviću

Upravnik leskovačke Covid bolnice dr Dragan Jovanović i volonter humanitarne organizacije „Pokreni život“ Dušan Miljković izabrani su od strane građana na društvenoj mreži „Instagram“ za jedne od heroja borbe protiv Korona virusa.

Oni su dobili simbolične nagrade modne kompanije „Barbosa“ koja je u Leskovcu otvrila svoj prodajni objekat, a nagrade – odela „Barbosa“ im je uručio jedan od najpopularnijih srpskih glumaca Miloš Biković.

Vlasnik kompanije „Barbosa“ Jašo Međedović kaže da mu je drago da su, kao firma, mogli da pomognu heroje koji su u ovom periodu pokazali svoj karakter.

-Drago mi je da smo kao kompanija mogli da pomognemo heroje koji su u ovom periodu pokazali svoj karakter. Oni su pokazali da u našoj državi ima puno vrednih i plemenitih ljudi koji znaju da se izbore sa ovim nedaćama. Nadam se da ovaj poklon ide u prave ruke i to je samo mali znak pažnje za ono što suoni uradili – rekao je Jaha Međedović, vlasnik brenda „Barbosa“.

Doktor Dragan Jovanović, upravnik Covid bolnice Leskovac je naglasio da je to poklon za sve zdravstvene radnike.

-Ja sam samo radio svoj posao, trudio sam se da ga radim humano i ljudski, ali sam se i izlagao velikim rizicima. Medicina je odgovoran i težak posao koji jednostavno daje mogućnost da kad je najteže pokažete svoju vrednost. U ovoj situaciji su mnoge moje kolege, srednji medicinski kadar i svo osoblje koje je sa mnom radilo pokazalo tu svoju vrednost. Drago mi je da je taj naš trud neko prepoznao. Nadam se da ćemo uskoro dokazati da je zdravstveni sistem vrednost ovog društva – istakao je dr Dragan Jovanović.

Organizacija „Pokreni život“ je i u vreme vanrednog stanja i epidemije Korona virusa nastavla svoje reodvne aktivnosti, ali i organizovala volontere da pomognu sugrađanima kojima je to bilo neophodna.

-Nagrada ne pripada samo meni, nego svima onima koji su sa mnom radili. Među nama je možda i bilo straha u početku, ali su nam naši najstariji sugrađani pomogli da taj strah prevaziđemo i da se izborimo sa korona virusom – poručuje Dušan Miljković.

Veliku pažnju privukao je dolazak Miloša Bikovića, koji je zaštitino lice kompanije „Barbosa“.

-Krizni trenuci rađaju prave heroje i prav primere drugim ljudima. Drago mi je da mogu da podržim ovu akciju. U Srbiji postoji običaj da kada je neki težak momenat, kada je kriza, ispliva vrednost i da se jasno vidi. U ovom slučaju smo mogli da vidimo profesionalizam našim medicinskih radnika, njihovu posvećenost poslu i bilo bi dobro kad bi smo mogli i u ostalim elementima društva i kada nije kriza jasno izražavamo svoje vrednosti i da oni dolaze u prvi plan – rekao je Miloš Biković.

Predstavniku kovid bolnice su uručene na poklon i zaštitne maske, koje je kompanija „Barbosa“ proizvela u sopstvenom pogonu.

Pogledaj takodje

U Srbiji pozitivno više od 7.000 hiljada ljudi, crni rekord i danas zabeležen

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja testirani su uzorci 18.592 osobe od kojih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *