Home / DRUŠTVO / Takmičenjem u plivanju, počele Svetosavske svečanosti
hotel bell

Takmičenjem u plivanju, počele Svetosavske svečanosti

Ovogodišnji domaćin Svetosavskih svečanosti je Tehnička škola “Rade Metalac“, koja se za organizaciju pripremala nekoliko meseci, ali će, zbog loše epidemiološke situacije, brojni sadržaji biti otkazani ili realizovani u smanjenom obimu. A Svetosavska nedelja standardno počinje sportskim nadmetanjima, pa tradicija ni ove godine nije izneverena

U plivanju se nadmetalo više od 120 učenika osnovnih i srednjih škola, kojima se pred početak takmičenja obratila članica Gradskog veća, Brankica Stamenković:

– Sveti Sava je jedan od najvećih svetaca i značajna istorijska ličnost u Srba, a kao školska slava obeležava se od 1840. godine. Nakon Drugog svetskog rata slavljenje je prekinuto, pa oživljeno skoro pola veka kasnije. Ni u doba pandemije ne prekidamo sa obeležavanjem ovog dana, kroz različite aktivnosti, a sportske, poznato je, okupljaju najveći broj dece. Ove godine su one prilagođene epidemiološkim merama i preporukama Ministarstva zdravlja.

Pomoćnici direktora Tehničke škole “Rade Metalac“, Igor Arsić i Bratislav Jović, podsetili su na to da su sinoć svečano dodeljene nagrade za učešće na likovnom i literarnom konkursu, a da se aktivnosti u Svetosavskoj nedelji nastavljaju večeras koncertom Muzičke škole, u Svečanoj sali grada.

Danas nije važan plasman, jer su pobednici svi koji su učestvovali, ali i njihovi nastavnici i roditelji, jer deci na pravi način prenose i usađuju svest o pravoslavlju, zaključili su oni.

Za tri prvoplasirana u svim starosnim disciplinama i kategorijama, obezbeđene su medalje i diplome, koje im je uručila većnica Stamenković.

Check Also

Za vikend sankcionisano 127 saobraćajnih prekršaja na području Policijske uprave Leskovac

Nastavljena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave Leskovac za vikend …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.