Početna / DRUŠTVO / Takmičenje u plivanju u okviru Svetosavskih svečanosti – organizator OŠ Vuk Karadžić Leskovac
hotel bell

Takmičenje u plivanju u okviru Svetosavskih svečanosti – organizator OŠ Vuk Karadžić Leskovac

Svetosavske svečanosti počele su i ove godine, tradicionalno, organizacijom sportskih takmičenja.

Domaćin i organizator Svetosavskih svečanosti ove godine je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Leskovca koja je prethodnih godina načinila veliki iskorak kako u pogledu modernizacije i savremenog opremanja, tako i u delu nastave. Ova škola je među prvima pokrenula dnevni boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda, raznovrsnu nastavu koja uključuje kao opciju i učenje kineskog jezika, a uz moderno opremljeni informatički kabinet formirano je i odeljenje za talentovane učenike, popularno nazvano „Matematičko odeljenje“ čiji su učenici osvojili brojne nagrade na takmičenjima iz desetak predmeta i svi upisali željene srednje škole.

OŠ „Vuk Karadžić“ je u okviru Svetosavskih svečanosti danas organizovala takmičenje u plivanju na bazenu Sportskog centra „Dubočica“, a devojčice i dečake iz leskovačkih škola danas su posetili i članovi Gradskog veća Brankica Stamenković i Stefan Kitanović i pomoćnici gradonačelnika Andrea Tošić i Andrija Atanasković.

-Danas smo ovde kako bismo ukazali na značaj bavljenja sportom. Kroz sport deca grade karakter, uče se fer pleju, uče se timskoj igri, druže se i zabavljaju. Učestvovanje dece na takmičenjima predstavlja sastavni deo odrastanja u svim zemljama koje brinu o deci. Tako Grada Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanoviće prepoznaje značaj sporta i iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za sport. Nekada se izdvajalo 18 a danas 65 miliona dinara za sportske klubove. Ove godine za plivačke klubove Leskovac i Dubočica izdvojeno je 3.650.000 dinara. Preko Fonda za mlade talente takođe se isplaćuju nagrade u zavisnosti od plasmana na državnim prvenstvima – rekao je član Gradskog veća Stefan Kitanović.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Predrag Zdravković istakao je zadovoljstvo što je upravo ova škola domaćin i organizator Svetosavskih svečanosti ove godine.

-Svetosavske svečanosti počele su 14. i trajaće do 27. januara. Počeli smo sa sportskim aktivnostima. Organizovana su takmičenja u odbojci, a danas se u plivanju takmiči oko 200 učenika od prvog do osmog razreda. Narednh dana nas očekuje veliki broj aktivnosti. Sutra se organizuje kviz za učenike, a u ponedeljak je planirana radionica u Centru za stručno usavršavanje. Uz tribine i skupove, biće organizovan i tradicionalni koncert Muzičke škole i svečana akademija koju pripremaju naši učenici, učitelji i profesori – rekao je Predrag Zdravković, direktor OŠ „Vuk Karadžić

Fotografije: Dnevnik Juga (korišćenje bez odobrenja vlasnika podleže zakonskoj zaštiti autorskih prava).

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *