Početna / DRUŠTVO / SVETOSAVLJE, PUT VRLINA: Svetosavska akademija u leskovačkom Narodnom pozorištu

SVETOSAVLJE, PUT VRLINA: Svetosavska akademija u leskovačkom Narodnom pozorištu

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Leskovac je kao domaćin ovogodišnjih Svetosavskih svečanosti organizovala tradicionalno Svetisavsku akademiju.

U sali Narodnog pozorišta u Leskovcu prigodan program, uz video poruke poznatih i uspešnih mladih Leskovčana i nagrade i priznanja pojedincima i školama koji su rezultatima obeležili proteklu godinu.

Prisutne je u ime organizator pozdravio direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Predrag Zdravković.

– Nastojali smo da prilikom organizacije Svetosavskih svečanosti ispoštujemo tradicionalne aktivnosti ali smo i dodali nove poput Svetosavskog kviza, tribinu o Stefanu Prvovenčanom i radionicu o srednjevekovnim veštinama u Srbiji. Danas, nakon rada prosvetitelja Sveto Save, obrazovanje je u Srbiji svima dostupno i naša zemlja se prepoznaje kao zemlja znanja i kvalitetnih stručnjaka – rekao je Predrag Zdravković.

Odlukom Organizacionog odbora Svetosavske povelje dobili su učenici Ivona Mitrović, Nikola Marković, Isidora Bogdanović, OŠ „Milutin Smiljković“ iz Vinarca, Tehnička i Muzička škola. Povelju za doprinos širenju duha Svetosavlja i unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada primio je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Od toga koliko u sadašnjosti uložimo u obrazovanje, zavisi kakvoj budućnosti možemo da se nadamo.Naše nade su velike, jer naša deca to zaslužuju. Ulaganja u oblast obrazovanja povećavamo konstantno. U tekućoj godini planirana su izdvajanja od preko 700 miliona dinara. Vredno radimo i na uređenju hramova znanja. Čak 240 miliona dinara uloženo je u energetsku sanaciju školskih objekata i nećemo se zaustaviti dok svaka škola ne dobije novo ruho i dok sve učionice ne budu adekvatno opremljene za boravak učenika. Adekvatna infrastruktura je važna, ali temelj kvalitetnog obrazovanja su prosvetni radnici. Pored roditelja i porodice, najvažnije ste karike u odrastanju naše dece. Zato mi, od svih vas imamo velika očekivanja ali vam i pružamop veliku podršku. Dragi prosvetni radnici, zbog posla koji obavljate i zbog svega što činite za našu decu, za naše mlade, za budućnost vi ste istinski heroji, zato : “Ostanite u podvizima ka dobru. Ni na desno, ni na levo, nego po sili, koliko ko ima snage, carskim putem tecite, setivši se što jeste – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

Potvrđen 31 novi slučaj Korona virusa, još jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *