Home / DRUŠTVO / Svečano otvorena 9. Smotra učiteljskog stvaralaštva
hotel bell

Svečano otvorena 9. Smotra učiteljskog stvaralaštva

U Narodnom pozorištu u Leskovcu danas je otvorena 9. Smotra scenskog učiteljskog stvralaštva.

“ Uz podršku Grada Leskovca, Ministarstva Kulture i Ministrstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i ove godine organizujemo 9. Smotru scenskog učiteljskog stvralaštva.Od ukupno 54 društava širom Srbije mi smo jedini koji imamo smotru učiteljskog stvaralaštva. Ove godine imaćemo 12 predstava koje su najbolje po oceni stručnog žirija, koje će se predstaviti našoj publici i imati takmičarsk karakter. U našem gradu ugostićemo učenike, glumce učesnike smotre,njihove roditelje, mentore, učitelje iz Beograda, Male Ivanče, Inđije, Kragujevca, Kruševca, Čačka, Smederevske Palanke, Vranja i Leskovca koji će se takmičiti ova dva dana. Mi smo kao organizatori obezbedili hranu i smeštaj za sve učesnike, obezbedili smo diplome za najbolje i pehare za najbolju žensku, najbolju mušku ulogu i najbolju predstavu u celini – kazao je predsednik udruženja Dejan Cakić.

Zoltan Fridman, pozorišni reditelj iz Rume,  istakao je da mu je zadovoljstvo što je ponovo gost našeg grada, i da iz godine u godinu ima priliku da na daskama koje život znače vidi mlade i talentovane ljude.

„Pratim leskovački festival već šesta godina i mogu da kažem da je po prijavi predstava koje stižu sve popularnijii da je svake godine sve veća brojnost predstava. Dečji aplauz je odobravanje naših odluka i njihovo mišljenje nam puno znači jer na taj način ostvarujemo interakciju između publike i glumaca i to je nam dobar pokazatelj

Načelnica školske uprave Marina Ilić istakla je da Ministarstvo prosvete podržava jedan ovakav projekat i da on godine u godinu postaje sve veći.

„Kao član učiteljskog društva imala sam priliku da prođem kroz ceo proces stvaranja fesitvala i želela bih da pohvalim rad Učiteljskog društva Leskovac ali i učiteljskog društva cele Srbije koji su spremni da organizuju jednu ovakvu manifestaciju jer sva deca zaslužuju da kroz scenski nastup iskažu sebe.“

Učitelj Zoran Ilić iskoristio je ovu priliku da pozove sve roditelje,decu, i bake i deke da dodju u što većem broju i pogledaju predstavu.

Check Also

Danas i sutra čišćenje divlje deponije u Vinarcu

Vikend akcija čišćenja i uređenja ovog vikenda organizuje se u Vinarcu. Pored uklanjanja deponije, u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *