Početna / DRUŠTVO / SVE VIŠE OBOLELIH PENZIONERA – U Jablaničkom okrugu 22 nova slučaja Korone, dvoje sa teškim sipmtomima u KC Niš
Dionis Restoran Leskovac

SVE VIŠE OBOLELIH PENZIONERA – U Jablaničkom okrugu 22 nova slučaja Korone, dvoje sa teškim sipmtomima u KC Niš

Kako pišu leskovački lokalni mediji koji mogu da dobiju informacije iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac, a koje su Dnevniku Juga potvrđene u Opštoj bolnici Leskovac, u Jablaničkom okrugu su potvrđena 22 nova slučaja Korona virusa.

U saopštenjima i informacijama koje nadležni nastavljaju da dostavljaju samo odabranima i po svom nahođenju odabanim lokalnim medijima, nalazi se i sedmoro penzionera. Ovu informaciju nezvanično su potvrdili Dnevniku Juga i lekari iz leskovačke Covid bolnice.

Od 22 novoobolelih, 18 je iz Leskovca, po 1 iz Lebana i Medveđe, dok dvoje novoobolelih nemaju prebivalšte na teritorii Jablaničkog okruga, iako su testirani na teritoriji Jablaničkog okruga što prema ranijim objašnjenjima iz Zavoda za javno zdravlje znači da žive i rade na teritoriji ovog okruga. Ova tumačenja dobili smo kada smo tražili objašnjenje o velikim razlikama u broju obolelih koje objavljuje v.d. direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić i podatak koji su se do pre 15-ak dana mogli naći na sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja.

Prema informacijama koje smo dobili iz Covid bolnice Leskovac, broj pacijenata je smanjen u odnosu na prethodni dan: hospitalizovano je 45 osoba, regostrovana su 4 prijema i 7 otpusta sa lečenja. Dva pacijenta sa težom kliničkom slikom upućena su na dalje lečenje u Klinički centar Niš.

Redakcija Dnevnika Juga ponovo će uputiti zahteve nadležnima u Zavodu za javno zdravlje, Štabu za vanredne situacije Grada Leskovca, Ministarstvu zdravlja i Kriznom štabu Vlade Srbije da se svim medijima u Leskovcu omogući ravnpravan tretman kada je u pitanju dostava informacija o broju obolelih u Leskovcu i Jablaničkom okrugu, kako bi se zaštitio interes javnosti u oblasti koja je od velikog značaja za živote i zdravlje ljudi-

Pogledaj takodje

Počeli sa radom javni toaleti u Leskovcu na tri lokacije

U skladu sa potrebama i zahtevima građana lokalna samouprava grada Leskovca uložila je sredstva u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *