Početna / DRUŠTVO / Švajcarkinja Ruth gradi kuću i svoju oazu mira u okolini Leskovca

Švajcarkinja Ruth gradi kuću i svoju oazu mira u okolini Leskovca

Dok građani Srbije maštaju o životu u Švajcarskoj, šarmantna Švajcarkinja Ruth Augsburger svoje snove ostvaruje u selu Šainovac nadomak Leskovca.

Ljubav koju Rut gaji prema Srbiji počela je pre 24 godine, kad ona o našoj zemlji i našem gradu nije znala baš ništa. Danas posle više od dve decenije ona Leskovac i selo Šainovac smatra svojim domom. Njena priča počinje ovako!

„Moja školska drugarica Anita koja se udala u selu nadomak Leskovca me je prvi put povela put Srbije, zemlje o kojoj ja u tom trenutku ništa nisam znala a koja će godinama kasnije postati moj novi dom. U Leskovac sam došla pre dvadeset godina, i od tada se bar dva puta godišnje vraćam. Ovo je grad u kome ja želim da provedem ostatak života. Fascinirana sam ljudima i njihovom spremnošću da u svakom trenutku priteknu u pomoć – priča za naš portal Ruth. Ovde sam svoja na svome iako u Srbiji osim Anite i njene porodice nemam nikoga osećam kao da sam oduvek ovde pripadala. Upravo zbog toga sam se i odlučila da napravim sebi mesto za uživanje koje će biti moja oaza mira.

Ruth je prethodnih godina imala priliku da upozna lepote juga Srbije a najviše je oduševila manifestacija „Roštiljijada“ kao i ovdašnja istorija i tradicija.

„Toliko ljudi na jednom mestu a sve je veselo, svuda se širi miris pljeskavice. Oduševljena sam leskovačkom hranom, povrćem, sirom, jajima i mesom, jer mi je, kao i mnogim Švajcarcima, dosta hrane koja nema ni miris, ni ukus. Takođe sam imala priliku da me Anita povede u Muzej, u Caričin grad, u Ćele Kulu u Nišu, tako da sam upoznata i sa istorijskim delom ovog kraja.

Planovi osim preseljenja u Šainovac su da nauči da tečno govori srpski jezik, kao i da u svom novom domu stvori umetnički kutak gde će stvarati. Inače Ruth je svoju ljubav prema Srbiji pretočila u sliku na svojoj ruci koja je stalno podseća na to, da kada ode ima gde i da se vrati.

Pogledaj takodje

Policijski čas od petka u 17h do ponedeljka u 5h, izuzetak poljoprivrednici i šetnja kućnih ljubimaca

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja od ovog vikenda će biti produžen i počeće u petak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *