hotel bell

Sutra testiranje svih radnika Yure, fabrika neće raditi od petka do nedelje – U Leskovcu 14 novoobolelih

Fabrike Yura Korporacije u Leskovcu neće raditi od petka do nedelje, a već u petak bi trebalo da se testiraju svi preostali radnici ove fabrike koji do sada nisu bili testirani.

Ovo je odgovarajući na pitanja novinara rekao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-U Yuri je od početka epidemije ukupno obolelo 68 zaposlenih, od koji se 34 nalazi na lečenju u Covid bolnici i na sreću nemaju težu kliničku sliku. Danas su otišli za Beograd pre svega iz Zavoda za iavno zdravlje da uzmu preko 2.000 testova, sutra će u fabrici Yura zajedničkim snagama Zavoda, Bolnice i Doma zdravlja angažovanjem svih timova biti testirani svi radnici ove fabrike. Pri tom Yura neće raditi od petka do nedelje zbog testiranaj i dezinfekcije. Oko 1500 do 1600 testova ide za Boegrad, oko 500 do 600 za Niš, kako bi mogli da budu obrađeni i da imamo pravi presek svega što se dešava – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je izneo podatke po fabrikama u okrugu – broj obolelih:

  • Maša impeks 8 obolelih
  • Aman 6
  • Gruner 6
  • Elrad 5
  • Leksobags 3
  • Aptiv 3
  • Džinsi 2
  • Moravka 2
  • Zdravlje 1

-Sporadični slučajevi postoje i u frizerskom salonu, zlatari zbog nepoštovanja fizičkog razmaka – dodao je Cvetanović.

Gradonačelnik je izneo podatke za Leskovac i Jablanički okrug.

-U našem gradu od početka epidemije registrovano je 346 slučajeva, od juče je registrovano 14 novoobolelih od 144 testiranih. U Vlasotincu ima 110 Lebanu 22, Bojniku 24 i Medveđi 4 slučaja. Ukupno u okrugu 513 slučajeva. U zdravstvu je od poečtka epidemije zaraženo 93 zapsolenih, od kojih su se skoro svi već vratili na posao. Trenutno je u Covid bolnici 116 lica, od toga 7 prijema i 10 otpusta sa lečenja. Nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš. Od poečtke epidemije iz Covid bolnice je otpušteno 205 lica i iz privremenih bolnica 175 pacijenata. U okrugu je do sada testitano 5.723 lica od toga u Leksovcu 3.643 lica – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Check Also

Za nerazvijene lokalne samouprave 365 miliona: Pravo na kokurisanje ima svih pet opština u Jablaničkom okrugu

Radi se o Programu Vlade Srbije, usvojenom na poslednjoj sednici, za podršku unapređenju razvoja izrazito …

One comment

  1. Dobro je što su podaci transparentni jer stvaranje bespotrebne panike nikom neće pomoći. Svako je mogao bilo gde biti zaražen a ne samo u fabrici. Do nas samih i naše samodiscipline je najviše…ako sami ne nosimo maske, pa niko nam ne može biti kriv.

Оставите одговор