Home / DRUŠTVO / Sutra počinje istraživanje o korišćenju vremena. RZS moli građane da sarađuju sa anketarima
hotel bell

Sutra počinje istraživanje o korišćenju vremena. RZS moli građane da sarađuju sa anketarima

Republički zavod za statistiku po treći put sprovodi istraživanje o tome kako stanovnici Srbije troše svoje vreme.

Cilj anketiranja je prikupljanje podataka o tome kako stanovnici Srbije svakodnevno, tokom 24 sata, koriste svoje vreme, to jest, kojim se aktivnostima bave- koliko vremena provode u radu, kućnim poslovima, učenju, druženju, gledanju televizije, šetnji, spavanju i tako dalje.

Republički zavod za statistiku moli domaćinstva, odabrana metodom slučajnog uzorka, da prihvate učešće u istraživanju. O poseti ovlašćenog anketara, koji će biti opremljen identifikacionom karticom i zaštitnom opremom u skladu sa epidemiološkim merama, učesnici u istraživanju će biti pismeno obavešteni.

Anketa je potpuno anonimna, a odabrana domaćinstva su označena šifrom. Pojedinačni podaci iz istraživanja imaju karakter poslovne tajne i prikupljeni podaci, nikome se neće saopštavati i služiće isključivo za statističku obradu. Njihovo publikovanje vršiće se samo u agregiranom (zbirnom) obliku, po pojedinim demografskim i ekonomskim kategorijama.

Istraživanje počinje sutra i trajaće 13 meseci. Za pitanja i dodatne informacije služi mail adresa ikv@stat.gov.rs.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор