Home / DRUŠTVO / Sutra počinje isplata 10.000 za prosvetare – Na sednici Vlade predlog za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u predškolskim ustanovama
hotel bell

Sutra počinje isplata 10.000 za prosvetare – Na sednici Vlade predlog za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u predškolskim ustanovama

Sutra i prekosutra zaposleni u prosveti, kao i naučni radnici, dobiće pomoć od države od po 10.000 dinara.

Mali je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da će danas novac dobiti zaposleni u školama od posebnog interesa, kao što su, na primer, Filološka, Matematička i Karlovačka gimnazija, kao i zaposleni u studentskim i učeničkim domovima.

Prema njegovim rečima, sutra će novac leći na račune zaposlenih u visokom obrazovanju i naučnim radnicima, a u petak, 29. aprila, zaposlenima u osnovnom i srednjem obrazovanju.

On je objasnio da će ovaj vid pomoći dobiti više od 130.000 zaposlenih u sektoru obrazovanja, za šta je izdvojeno 1,6 milijardi dinara, i napomenuo da se država ne zadužuje kako bi isplatila navedenu pomoć.

Ministar je najavio i da će se na sutrašnjoj sednici Vlade naći preporuka lokalnim samoupravama da se i zaposlenima u predškolskim ustanovama isplati jednokratna pomoć, jer su oni u njihovoj nadležnosti.

Check Also

Bokseri iz sedam zemalja na boks spektaklu 16. jula u Lebanu

Pod pokroviteljstvom Opštine Lebane, uz direktan tv prenos na tv B92 i ARENA, Profi camp …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.