Početna / DRUŠTVO / Subvencije za vlasotinačke poslodavce iz javnog i privatnog sektora
hotel bell

Subvencije za vlasotinačke poslodavce iz javnog i privatnog sektora

Predstavnici nacionalne službe zapošljavanja predstavili su poslodavcima iz javnog i privatnog sektora u Vlasotincu mogućnosti za angažovanje radnika putem konkursa kod ove službe. Reč je o 12 javnih poziva koji omogućavaju subvenciju republike za zapošljavanje radnika.

„Država je za ove vrste subvencija odvojila četiri milijarde dinara u 2019.godini. Osim zarada radnika, u subvenciju su uračunati su i pripadajući doprinosi. Naši podaci pokazuju da se je u Vlasotincu smanjila stopa nezaposlenosti u prošloj u odnosu na pretprošlu godinu i nadamo se da će poslodavci iskoristiti nove podsticaje – rekao je direktor leskovačke filijale NSZ Dejan Stanković.

Stopa nezaposlenosti u Vlasotincu je 19%, kažu u vlasotinačkoj filijali NSZ. Osim ovih subvencija, postoje i one koje će se dotirati iz opštinskog budžeta. Reč je o javnim radovima, stručnoj praksi i i obuci za poznatog poslodavca. Detalji svih aktuelnih konkursa mogu se naći na sajtu NSZ.

Pogledaj takodje

U Jablaničkom okrugu 89 novozaraženih, najviše u Leskovcu, Vlasotincu i Bojniku – Među obolelima i troje dece i troje učenika

Na podru;ju Jablaničkog okruga nastavljen je trend „zaravnjenja krive“, odnosno stabilizacije brokja novozaraženih na dnevnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *