hotel bell

Subvencije Grada Leskovca za otvaranje 50 novih radnih mesta

U svečanoj sali Skupštine grada Leskovac danas je uručeno 27 ugovora za subvencionisanje 50 novih radnih mesta.

Ukupna finansijska sredstva koja su obezbedjena za realizaciju ove mere iznose 6 miliona dinara i isplaćuju se iz gradskog budžeta.

– Za ovo lokalno rukovodstvo nema važnijeg zadatak od otvaranja novih radnih mesta i stvaranja zdravog privrednog ambijenta. Zato je Grad Leskovac još od 2013. godine uvrstio meru “nova radna mesta” kao obaveznu u realizaciji Lokalnog akcionog plana zapošljavanja – rekao je u obraćanju privrednicima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Dobra komunikacija i saradnja izmedju privrednika i grada je osnova zdrave privrede.

– Ova mera predvidja subvencionisanje poslodavac od strane grada sa 120.000 dinara za svakog novozaposlenog radnika, odnosno 150.000 dinara u slučaju zapošljavanja lica sa invaliditetom. Putem ovog programa grad je za tri godine uspeo da sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje zaposli 301 lice u 81 firmi – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović i poželeo privrednicima puno uspeha u daljem radu.

Novac za subvencije već je uplaćen na namenski podračun Nacionalne službe za zapošljavanje i u ponedeljak će biti uplaćen na račune privrednika.

S. Stamenković

Check Also

Cene goriva i naredne nedelje nepromenjene

Cena dizela i benzina neće se menjati ni naredne nedelje, tako da ćemo za litar …

Оставите одговор