Početna / DRUŠTVO / Studenti se izborili za svoja prava: Studentski domovi će raditi tokom leta, a biće i vanrednih ispitnih rokova
Reklama

Studenti se izborili za svoja prava: Studentski domovi će raditi tokom leta, a biće i vanrednih ispitnih rokova

Reklama

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas da su ispunjeni zahtevi studenata iz studentskih domova u Beogradu.

Šarčević je na sastanaku sa predstavnicima studenata naveo da će im biti omogućeno više rokova za ispite, kao i da ostanu u domovima tokom leta, shodno obavezama koje imaju na fakultetima.

„Kao što smo rekli na prvom sastanku, studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna, već beneficirana, prema vašem zahtevu, rekao je ministar i dodao da su sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Srbije.

Studenti koji su pozitivni na koronavirus smešteni su u učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda koju s fakulteta donose u restorane kako bi mogli da se hrane, što će, takođe, biti omogućeno.

Šarčević je ukazao na to da je, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva– da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu, bila ispunjena nakon prvog sastanka, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pogledaj takodje

Saniran kvar i sređen teren u ulici Maksima Gorkog

Nakon normalizacije vodosnabdevanja u Vlasotincu, ekipe JKP „Vodovod“ angažovane su na saniranju kvarova na vodovodnoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *