Početna / DRUŠTVO / STRUČNJACI SAVETUJU: Šta trebate da radite kad vidite zmiju!
Reklama

STRUČNJACI SAVETUJU: Šta trebate da radite kad vidite zmiju!

Lepo vreme izmamilo je zmije da napuste svoja skloništa i toplotu pronađu na sunčevoj svetlosti. Današnji slučaj pojave poskoka u centru grada pored škole „Svetozar Marković“ nije ostavio ravnodušne ni prolaznike, a ni decu koja su sa znatiželjom posmatrala zmiju.

Brzom reakcijom leskovačke „Zoohigjene“ zmija je sklonjena, a mi smo iskoristili ovu priliku da pitamo upošljnike iste, šta uraditi u slučaju pojave zmija?

„Za ovu godinu ovo je prvi slučaj pojave zmije na teritoriji grada Leskovca. Naša dosadašnja praksa je da su se retko pojavljivali poskoci , do sada smo imali slučajeve pojave smuka i belouške koje nisu otrovnice, za razliku od poskoka. Kako je krenulo lepe vreme naš savet građanima je ukoliko spaze zmiju, prijave službi „Zoohigijene“ na broj 016/ 243 – 240, koja radi u okviru JKP „Komunalac“ i da će oni doći i zmiju zbrinuti. Razumemo da je strah od zmija kod građana veliki i upravo iz tog razloga apelujemo da se zmije ne ubijaju, već uz našu pomoć vrate prirodi – kažu za naš portal Vladimir i Miroslav Cvetković iz Zoohigijene.

Zmija koja je danas pronađena u Leskovcu je najotrovnija i najopasnija zmija iz porodice ljutica.

Pogledaj takodje

Ovog vikenda pijace ponovo počinju sa radom

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i blagi pad novozaraženih lica, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *