hotel bell

Stotinu trideset Vlasotinčana dobilo ugovor za energetsku sanaciju

Građani, njih 130 i izvođači radova, njih 11, kojima su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije dobili su danas ugovore i već sutra mogu da krenu u realizaciju poslova.

Na konkurs je pristiglo 169 prijava građana, 39 je odbačeno zbog nepotpune dokumentacije ili naknadne provere na terenu. Na raspolaganju je bilo 8 miliona dinara iz lokalnog i republičkog budžeta za šest mera energetske sanacije, a obezbeđena su i dodatna sredstva za sufinansiranje.

-Ove godine, da bismo sagledali sve one koji su se javili na konkurs, a ispunjavaju uslove, izdvojili smo iz opštinskog budžeta dodatnih skoro 10 miliona dinara, kako bismo podržali energetsku sanaciju objekata – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović. On je dodao da smo svi, više nego ikada, svesni činjenice da je neophodno štedeti energiju.

-Nismo hteli da obeshrabrimo sve one koji su u svom kućnom budžetu već odvojili sredstva za energetsku sanaciju i zato smo se opredelili za dodatna ulaganja u ovu oblast – izjavio je rukovodilac Programa energetske sanacije i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić. On je dodao da se očekuje da će i u narednom periodu biti novih konkursa za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Koordinato komisija koje su radile na sprovođenju konkursa, od kojih je jedna terenska, Marinko Đorđević, rekao je da su one imale obiman posao i da se taj posao ne završava sa okončanim konkursom već sa realizacijom ugovora.

Najveće interesovanje bilo je za zamenu spoljne stolarije, potom za termičku izolaciju, zamenu kotlova i ugradnju ili zamenu mrežnih instalacija za kotao na biomasu.

Check Also

Ambasada Japana donirala komunalno vozilo opštini Medveđa

Ambasada Japana donirala je opštini Medveđa, kao podršku unapređenju komunalnih delatnosti obezbedila je 76.305 evra …

Оставите одговор