hotel bell

Ako nemamo veru, nemamo ništa: Sloboda Mićalović, u ulozi jedne od junakinja filma “Čudotvorac tumanski“

Treba da poverujemo u nešto i to će se desiti, reči su, kojima se beogradskoj publici, nakon premijere filma o čudima Svetog Zosima Tumanskog, obratio legendarni Petar Božović. Njega, Nebojšu Dugalića, Anđeliku Simić, Slobodu Mićalović, Nebojšu Milovanovića i ostale aktere i stvaraoce filma, beogradska publika je ispratila dugotrajnim aplauzom

“Čudotvorac Tumanski“, čije prikazivanje počinje u bioskopima širom Srbije, je kratkometražni igrani film o čudima Svetog Zosima, Tumanskog svetitelja i iscelitelja. Nastao je na osnovu ličnih svedočanstava onih koje je svetitelj iscelio, a sakupio, i od zaborava sačuvao, iguman manastira Tumane, otac Dimitrije u knjizi „Čudo ljubavi Božije“. Film se sastoji od tri omnibus priče, koje nam sa puno ljubavi, vere i najiskrenijih emocija vraćaju nadu i u bezizlazim situacijama.

To su umetnički ekranizovana svedočenja roditelja, koji su se molili za svoju “otpisanu“ decu. Neka su se se, tokom molitve, budila iz kome, druga progovorila, prohodala.

Film je pun emocija, ljubavi i vere, svega onoga čega je danas moderan čovek željan. Režirala ga je Bojana Krstić, a glumačku ekipu čine Sloboda Mićalović, Paulina Manov, Đurđa Rakić , Nebojša Dugalić, Anđelika Simić, Nebojša Milovanović, Petar Bozović …

Filmska ekipa je, tokom snimanja, bila smeštena u konacima manastira, što je na glumce ostavilo poseban utisak, a Boba Mićalović je otkrila da je pre snimanja filma otišla sa porodicom da obiđe Tumane, gde su ih dočekali „fantastični i predivni domaćini, iguman Dimitrije i bratija“.

„Verujem u Boga, u ljubav, u Isusa. Samim time mormao da verujemo u čuda. Ako nemamo veru nemamo ništa“, istakla je Mićalović.

Check Also

Izložba portreta 52 pesnika, učesnika manifestacije Pesnički čas u prethodnih 27 godina u Vlasotincu

U galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu u toku je izložba crteža Aleksandra Spasića pod nazivom …

Оставите одговор