hotel bell

Stanovnici Pečenjevca posle višedecenijskog čekanja rešiće problem snabdevanja vodom

Radovi na izgradnji vodovodne mreže severnog dela grada, odnosno izgradnje cevovoda i rezervoara za vodu u Pečenjevcu idu svojom dinamikaom, a za ovu namenu iz gradske kase izdvojeno je 38,4 miliona dinara, kojima će se izgraditi cevodod u dužini od 1590 metara i rezervoar za vodu zapremine 500 metara kubnih.

Radove je danas obišao prvi čovek grada koji je ovom prilikom istakao, de će završetkom ovih radova stanovnici imati zdravu pijaću vodu, umesto one koju su do sada koristili iz bunara a koja je bila često tehnički neispravna.

“Ovi radovi su nastavak velikog projekta izgradnje severnog kraka vodovodne mreže, u koji je dosad uloženo oko 165 miliona dinara. Moram da istaknem da je u zamenu i izgradnju vodovodne mreže uloženo oko 940 miliona dinara, čime je izgrađeno ili rekonstruisano preko 100 hiljada metara mreže – kazao je Cvetanović.

Ovim radovima rešava se problem vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom, a o samoj dinamici izgradnje govorio je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić.

„PotisnI cevovod prečnika 280 milimetara gradi se od polietilena. Biće ugrađeno i 12 podzemnih hidranta i ovi radovi predstavljaju preduslov za vodosnabdevanje severnog dela grada teritorije grada Leskovca. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Posedujemo i projektno tehničku dokumentaciju i grad je obezbedio građevinsku dozvolu za sekundarnu vodovodnu mrežu u Pečenjevcu. Čekmin takođe poseduje dokumentaciju, a za Lipovicu je završeno idejno rešenje – kazao je Nikolić.

Što se tiče rezervoara za vodu o njegovim karakteristikama govorila je Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP “Urbanizam i izgradnja”.

“Rezervoar je armirano betonski, sa dve komore, zapremine 2 puta po 250 kubika. Cilj izgradnje je pokrivanje svih neophodnih gubitaka u mreži kako bi svi korisnici imali dovoljan pritisak. Ovaj rezervoar je namenjen za naseljena mesta, Pečenjevce, Brestovac, Kutleš, Brejanovce, Razgojnski Čifluk, Čekmin, Lipovicu, Draškovac, Šarlince, Donje Brijanjre i Živkovo. Ovi radovi su nastavak izgradnje severnog kraka vodosistema Barje.“

Check Also

Muškarac koji je sinoć izboden nožem u Leskovcu hitno operisan u Kliničkom centru u Nišu

Sinoć je u Leskovcu nožem napadnut muškarac koji je zbog težine povreda hitno prebačen u …

Оставите одговор