Početna / DRUŠTVO / Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince o merama za suzbijanje epidemije tokom vikenda
hotel bell

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince o merama za suzbijanje epidemije tokom vikenda

Štab za vanredne situacije u Vlasotincu, u skladu sa odlukama Republičkog kriznog štaba, doneo je zaključak o merama koje važe za vikend.

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji opštine Vlasotince(restorani, kafići, barovi, klubovi) mogu raditi do 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju bašte. Posle 14 sati dozvoljena je dostava hrane bez šalterske prodaje. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića  mogu vršiti 24 časa. -Benzinske pumpe mogu raditi u okviru propisanog radnog vremena, s tim što posle 14 časova ne mogu vršiti uslugu točenja i prodaje piće i hrane.

Objekti koji zadržavaju ranije utvrđeno radno vreme i na koja se ova ograničnjenjane odnose su: prodavnice prehrambenih proizvoda, benzinske stanice, stomatološke ordinacije, farmaceutske apoteke, labaratorije i veterinarske ambulante.

Prodavnice neprehrambenedlatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane,fitnes centri tokom vikenda mogu raditi od 6 do 14 časova.

SRC VlasinaVlasotince može raditi do 6 do 14 časova. Sportski događaji čija su takmičenja ranije zakazana mogu se odvijati samo za tu namenu, bez prisustva publike.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote i objekti iz oblasti pružanja zanatskih usluga mogu raditido 20 časova.

Obavezno je i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti. Štab nalaže inspekcijskim službama da u saradnji  sa Policijskom stanicom Vlasotince vrše strogu kontrolu sprovođenja propisanih mera.

Pogledaj takodje

Bitku sa Koronom u Covid bolnici izgubila još jedna Leskovčanka, na kiseoniku 133, na respiratorima 5 pacijenata

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminula je jedna pacijentkinja iz Leskovca, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *