hotel bell

Šta kažu članovi porodica posle incidenta u Lebanu u kome je policajac u penziji ranio čoveka na pragu svoje kuće

Priča o ranjavanju na kućnom pragu u Lebanu obišla je za kratko vreme Srbiju i postala jedna od tema dana.

Oglasio se i ministar policije Aleksandar Vulin koji je između ostalog rekao da “čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru”. Kako je istakao, tužilac je postupio po zakonu ali je ministar rekao da prvi rezultati istrage pokazuju da je u pitanju samoodbranja,

Evo i detalja iz Lebana, sa lica mesta.

Sinoć, nešto posle 23 sata, se odigrala prava drama u Radničkoj ulici u Lebanu. Osamdesetsedmogodišnji Milutin C. ranio je svog komšiju tridesetčetvorogodišnjeg Dalibora S. koji je noćas pokušao da mu opljačka kuću. Kako je za infocentarjug.rs rekla ćerka osamdesetsedmogodišnjeg starca, inače policajca u penziji, on je najpre polomio prozor i tako ušao u kuću.

„On je pokušao da otvori prozor ali nije mogao od troseda, zatim je polomio prozor i ušao u spavaću spobu, probudio je moje roditelje, sa fantomkom na glavi, pretio im i tražio novac. Otac je tada ustao iz kreveta, rekao da će mu dati novac, otišao do druge sobe, uzeo pištolj i pucao u njega“ – priča kroz plač Milutinova ćerka dodajući da je njen otac bio uzoran policajac u Lebanu koji je još od 1987. godine u penziji i da u toj kući živi sa njenom majkom koja je jako bolesna i nepokretna.

Majka ranjenog Dalibor S. kazala je za naš portal da je njen sin dva puta bio na lečenju od alkohola, jednom u pritvor zbog fizičkog maltretiranja svog dvanaestogodišnjeg sina.

„Bio je na lečenju od alkohola dva puta po nekih mesec dana ali se ništa nije promenilo. Bio je i u pritvoru jer je pesnicom udario mog unuka, njegovog dvanaestogodišnjeg sina i za nasilje u porodici. Nastavio je da pije alkohol i lekove zajedno. U ovoj kući živimo svi zajedno, imam tri unuka i snaju. Pre nekoliko dana maltretirao nas je i sve polomio po kući. Sinoć je on otišao prvi na spavanje i ja nisam znala šta se dešava dok nas komšinica nije probudila i rekla da je Milutin pucao u njega. Tada sam izašla napolje i vidla policiju na sve strane. Moj sin je često išao kod tog komšije jer živimo jako blizu, tu odmah preko puta, pomagao mu kada nešto zatreba i ne znam zašto je ovo uradio ali ga ne opravdavam“ – priča Daliborova majka.

Priča iz Lebana i fotografija: Info Centar Juga.

Check Also

Leskovački bazeni do daljeg ne rade – Renoviranje u toku

Bazeni SRC “Dubočica” od 20. marta do 18. aprila neće primati kupače, a razlog za …

Оставите одговор