Home / DOGAĐAJI / Šta je sve potrebno za otvaranje i isplatu porodiljskog bolovanja?
hotel bell

Šta je sve potrebno za otvaranje i isplatu porodiljskog bolovanja?

Porodiljsko bolovanje podrazumeva specifičnu vrstu odsustva sa radnog mesta, koje se otvara neposredno pre predviđenog termina za porođaj žene. Ova vrsta plaćenog odsustva je nužna kako bi se osoba adekvatno oporavila od porođaja i ujedno zbrinula dete.

Pravo na otvaranje porodiljskog bolovanja za zaposlene žene, ili za zaposlene očeve, je uređeno i zagarantovano odredbama Zakona o radu, dok je pravo na naknadu zarade za vreme odustva, poznatije kao isplata porodiljskog, regulisano Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Međutim, kako su zakoni podložni učestalijim promenama poslednjih nekoliko godina unazad, mnoge novopečene majke imaju nedoumice u vezi ispunjavanja neophodnih uslova za plaćeno porodiljsko odsustvo, te ga u startu odbijaju. 

Kako bismo rasvetlili nejasnoće u vezi ove tematike, u sledećim redovima možete pronaći sve neophodne informacije u vezi ostvarivanja prava na ovaj vid bolovanja.

Porodiljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta – ko ima pravo na njih?

Nakon što žena, koja je u radnom odnosu, ostane u drugom stanju, ona automatski dobija pravo na ove vrste plaćenih privremenih izostanaka sa radnog mesta. Porodiljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta su u praksi često poistovećeni pojmovi, iako su oni zapravo zasebni pravni entiteti.

Porodiljsko odsustvo podrazumeva period od 3 meseca, odnosno tačno mesec dana pre i 2 meseca nakon porođaja, kako bi se majka adekvatno pripremila i odmorila. Ovaj tip bolovanja se otvara na osnovu na osnovu nalaza vašeg odabranog ginekologa i to najranije 45 dana, odnosno najkasnije 28 dana pre predviđenog termina.

Odsustvo radi nege deteta usleđuje odmah nakon pomenutog bolovanja, i ono traje maksimum 9 meseci. Kako se ono ostvaruje zajedno sa porodiljskim odsustvom, ukupni vremenski period izostanka traje 365 dana, odnosno 1 godinu za prvo i drugo dete. Za treće, četvrto i svako naredno dete, celokupno bolovanje traje upkupno 2 godine.

Koji su neophodni dokumenti za otvaranje porodiljskog bolovanja?

Prilikom otvaranja bolovanja, neophodno je pripremiti određenu dokumentaciju. Zahtev za otvaranje se podnosi Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i tom prilikom je neophodno dostaviti sledeće dokumente:

  • Nalaz ginekologa u formi izveštaja koji ukazuje na privremenu sprečenost za rad
  • Fotokopija overene zdravstvene knjižice
  • Fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za dete
  • Rešenje od strane poslodavca o pravu na porodiljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta (po potrebi i odsustvo radi posebne nege deteta)

Ukoliko je majka preduzetnica, odnosno u slučajevima gde ona vodi sopstveni biznis i glavna je odgovorna, uz pomenutu dokumentaciju je potrebno knjigovođi dostaviti sledeće podatke:

  • Potvrdu Fonda PIO samostalnih delatnosti o vremenskom periodu vašeg uplaćivanja za penzijsko i invalidsko osiguranje
  • Rešenje o privremenom zatvaranju radnje, ugostiteljskog objekta ili trenutno poveravanje obavljanja posla drugom licu
  • Vašu ličnu izjavu da tokom ovog specifičnog vida bolovanja nećete obavljati istu ili neku drugu delatnost
  • Fotokopirani primerak kartice sopstvenog tekućeg računa

Takođe, odobreno je od strane ovlašćenih organa da, ukoliko niste u stanju ili mogućnosti, neophodnu dokumentaciju dostavi drugo lice u vaše ime – to može biti vaš supružnik, jedan od roditelja, osoba sa kojim ste u krvnom srodstvu ili čak druga osoba od poverenja.

Ako majka ne želi da produži porodiljsko, odnosno inicijalnu fazu od 3 meseca, ona može odstustvo u vidu nege deteta preneti na oca deteta. Specifična pravna procedura je neophodna samo ukoliko dolazi do prenosa prava sa majke na oca novorođene bebe, inače se ona automatski otvara (osim u slučaju kada majka izričito naglašava da ne želi da produži bolovanje).

Isplata porodiljskog odsustva – kako se računa?

Ono što svakako sve roditelje interesuje jeste koji su uslovi za ostvarenje prava na isplatu porodiljskog i da li se to pravo podrazumeva?

Najkraće rečeno, na osnovu pomenutog Zakona o finansijskog podršci porodice s decom, vaš poslodavac je dužan da vas isplati.

Konkretna osnovica naknadne zarade se utvrđuje na osnovu kompletnog zbira primanja osobe za poslednjih 18 meseci od momenta otvaranja bolovanja. Takođe, mesečna naknada zarade se određuje kao bruto obračunska vrednost.

Ranije mesečna osnovica naknadne zarade nije mogla biti veća od tri prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji, dok su izmene zakona koje su na snagu stupile 1. januara 2022. godine odredile da ne može biti veća od 5 prosečnih mesečnih zarada

Zakon takođe izriče činjenice da su posebna prava, poput uzimanja godišnjeg odmora, dok traje bolovanje nisu dostupna za majku. Osim toga, većinski strah žena da će ostati bez posla ukoliko su u drugom stanju je rešen ovim zakonskim odredbama. Naime, vaš poslodavac vas po zakonu ne sme otpustiti dok vi koristite bolovanje, a ukoliko vam radni ugovor u međuvremenu ističe – on je u obavezi da ga produži do isteka bolovanja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističe da porodilje takođe imaju prava na kredit i dozvoljeni minus.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, koliko i informativan, te da smo vam efektno razjasnili sve moguće nedoumice, sumnje i nelogičnosti u vezi otvaranja porodiljskog bolovanja.

/PR/

Izvor slika:

https://unsplash.com/photos/hMebrpmG8iU
https://unsplash.com/photos/ZwjFuJ7ebpk

Check Also

Bokseri iz sedam zemalja na boks spektaklu 16. jula u Lebanu

Pod pokroviteljstvom Opštine Lebane, uz direktan tv prenos na tv B92 i ARENA, Profi camp …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.