Početna / DRUŠTVO / Srbijavode proglasila vanrednu odbranu od poplava na teritoriji opštine Vlasotince

Srbijavode proglasila vanrednu odbranu od poplava na teritoriji opštine Vlasotince

Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode proglasilo je jutros vanrednu odbranu od poplava na sektoru M10 – Prokuplje – Leskovac – Vlasotince, na rekama Južna Morava, Toplica, Bresnička  reka, Pusta reka, Jablanica, Veternica, Vlasina sa Lužnicom i Vrla. Usled naglog porasta vodostaja, nadležnim preduzećima naloženo je 24-časovno dežurstvo.

Vodostaj Vlasine danas u 11 sati prema podacima RHMZ je 222 cm, što je metar više u odnosu na juče u isto vreme. Problema ima na putevima u Sredoru i Svođu, dolazi i do odrona. Svi članovi Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince su na terenu, a za 13h je zakazana vanredna sednica.

Zbog visokog vodostaja reke Vlasine i njenog zamućenja onemogućena je proizvodnja vode za piće u fabrici vode „Nerezine“.

  

Direktor JKP Vodovoda, Zvonko Ilić ističe da zbog dužeg prekida i pražnjenja vodovodne mreže,da voda i kada bude stigla moći će da se koristi samo za tehničke upotrebe dok ZZJZ ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.

Vlasotince i okolna mesta snabdevaju četiri cisterne sa pijaćom vodom, a raspored njihovog kretanja je sledeći:

  • Cisterna JKP „Vodovod“ Vlasotince će dežurati ispred Doma Zdravlja u Vlasotincu i reagovaće preventivno po hitnim pozivima. Sve informacije na broju 063/348-883 i 063/106-57-84.
  • Druga cisterna kreće se na relaciji: leskovački put, ulice 29.novembra, 12.brigade, Nemanjina, 22. Divizije, Manastirište, Boljare, Milentija Popovića, Vlasinska, restoran „Moravac“, motel „Gunjetinac“, Konopnica, Batulovce, Stajkovce. Informacije o kretanju ove cisterne mogu se dobiti na brojevima telefona 062/88-46-267 i 063/11-61-270.
  • Treća cisterna kreće se na relaciji: Gložane, Prilepac, Ladovica, Kukavica, Orašje, ulice Ive Lole Ribara i Mije Milenkovića, zatim Šišava, naselje „Čuke“, Lomnica i ulica Marka Oreškovića. Vozač cisterne dostupan je na broju 069/28836176.
  • Četvrta cisterna je na relaciji Radnička i okolne ulice, Kamenica i Milke Dimanić, a broj vozača cisterne  je 062/883/6176.

U vlasotinačkom „Vodovodu očekuju da će se vodosnabdevanje normalizovati do večernjih sati, ali naglašavaju da je voda za tehničku upotrebu i da se ne koristi za piće i pripremu hrane, dok nadležna ustanova ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.

Pogledaj takodje

Danas i sutra isplata redovne i privremene novčane naknade za septembar

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava korisnike novčanih naknada da će preko Banke Poštanska štedionica, izvršiti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *