Početna / DRUŠTVO / Sprečen šverc 240.000 tableta u iznosu od 700.000 evra
hotel bell

Sprečen šverc 240.000 tableta u iznosu od 700.000 evra

Zajedničkom akcijom carine i policije prošle nedelje je na graničnom prelazu Kelebija zaplenjena ilegalna pošiljka od preko 240.000 tableta „Tamol-XX“, čija tržišna vrednost može  dostići sumu od gotovo 700.000 evra.

Prekršaj je otkriven prilikom detaljne kontrole kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je ka Švedskoj prevozio proizvode od gvožđa i telekomunikacione kablove.

Nakon pregleda na skeneru u tovarnom delu nisu uočene nikakve nepravilnosti, međutim, detaljnim pregledom je u prostoru između kabine i motora pronađeno nekoliko ogromnih paketa oblepljenih selotejpom.

Kada su carinici prosekli selotejp kojim su bili obmotani paketi utvrđeno je da se u njima nalaze hiljade blistera nelegalnih lekova u rinfuzu.

Reč je o 241.400 tableta leka „Tamol-XX“ koji se koristi za ublažavanje bolova, a pripada grupi medikamenata koji imaju opojno dejstvo zbog čega se često zloupotrebljava.

Kako je vozač odgovoran za tovar koji prevozi, kao i za sve ostalo što se nađe u vozilu,  26-godišnjeg Beograđanina koji je upravljao kamionom su zajedno sa ilegalnim tovarom i vozilom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Podsećamo da su tokom prošle godine carinici na aerodromu Nikola Tesla zabeležili dve velike zaplene upravo ovog leka, a simptomatično je da je u oba slučaja krajnja destinacija putnika koji su ih krijumčarili takođe bila Švedska.

Početkom avgusta je srpski državljanin sprečen da sa punim koferom „Tamola-XX“ čija je vrednost procenjena na gotovo 35.000 evra, otputuje u Geteborg, a gotovo identičan slučaj dogodio se i krajem marta. Tada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta “Tamol – XX“ od 200 mg u rinfuzu.

Pogledaj takodje

Tiodorović u Vranju: Neophodno je da građani shvate ozbiljnost situacije

Ministarstvo zdravlja poslalo je stručni tim čiji je zadatak smirivanje situacije u Vranju koje je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *