Početna / DRUŠTVO / Sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom
hotel bell

Sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom

Sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom prostoru, nakon što je Vlada Srbije usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv koronavirusa.

„To znači da od danas sportski klubovi mogu da počnu sa treninzima, ali na otvorenom. Pokušali smo da obuhvatimo sve aspekte i detalje, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga i kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu, kazao je ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić .

Prema njegovim rečima, uzete su u obzir preporuke i struke i Svetske zdravstvene organizacije, pri čemu je propisano da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, kao i da svaki klub može da obezbedi još dve osobe tehničkog karaktera, lekara ili fizioterapeuta.

„Važno je da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista, pri čemu fizički kontakt među sportistima nije dozvoljen.“

Vrlo intenzivno se radilo i na protokolu za zatvorene sportske objekte jer se stiče utisak da će se i u njih sport brzo vratiti, rekao je ministar.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *