hotel bell

SPORTISTA GODINE: Mladen Nikolić i KK Jablanica najbolji u Medveđi u 2018. godini

Na svečanoj sednici Sportskog saveza, održanoj 30. decembra 2018. godine, na dnevnom redu bilo je više tačaka, među kojima je najbitnija bila izbor za sportistu godine.

Titulu najboljeg poneo je Mladen Nikolić, košarkaš КК “Jablanica” iz Medveđe. Priznanje je dobio i Кošarkaški klub Jablanica kao najuspešnija sportska organizacija u 2018. godini.

Pored nagrađenog najboljeg pojedinca, i najuspešnijeg kluba, priznanje za životno delo dodeljeno je Miljanu Joviću, za izuzetnu dugogodišnju aktivnost u sportu opštine Medveđa.

Nagrade i priznanja uručio je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, koji je, između ostalog, istakao da je u proteklih godinu dana Savez u saradnji sa lokalnom samoupravom učinio mnogo za sport i izrazio nadu da će tako biti i u 2019. godini, budući da su budžetom sredstva predviđena za sport značajno uvećana u odnosu na 2018. godinu, sa 10 na 15 miliona.

„Zadovoljstvo je moje da mogu da pobrojim uspehe koje su naši sportisti postigli kao pojedinci, ili kao saigrači u timskim sportovima. Male sredine su iznedrile naše velike legende u sportu, a ja verujem da među našom omladinom ima jako talentovane dece, kojoj nedostaju samo bolji uslovi za rad i trening. Na nama je da pripremimo što više projekata, talentovanu decu imamo, a razvojem sporta u Medveđi uspeli bi da zadržimo mladost naše opštine.“

Predsednik sportskog saveza opštine Medveđa, Branislav Manasijević, se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci i naporima koje ulaže da sport Medveđe podigne na zdrave noge, kao i svim sportistima koji su proneli ime Medveđe na najbolji mogući način, preko medalja i pobeda.

Tradicionalna dodela sportskih priznanja i nagrada Sportskog saveza opštine Medveđa održava se krajem svake godine u sklopu redovne godišnje sednice Skupštine Saveza, kao njen svečani deo.

Check Also

Ajmo, ajde, svi na odbojku: “Leskovac“ nastavio sa pobedama, “Dubočica“ sutra najavljuje trijumf protiv “Topličanina“

Za prvoligaške klubove u obe konkurencije jednomesečna pauza je završena. Većina će na teren sutra, …

Оставите одговор