Početna / KULTURA / SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: Svetska zvezda Nemanja Radulović oduševio publiku u Leskovcu (foto reportaža)

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: Svetska zvezda Nemanja Radulović oduševio publiku u Leskovcu (foto reportaža)


Svetski a naš, planetarna muzička zvezda Nemanja Radulović oduševio je sinoć publiku u prepunoj leskovačkoj hali „Partizan“.

U pratnji orkestra „Double Sens“, Radulović je Leskovčane vodio kroz magični svet klasične muzike, obogaćen kazivanjem bajke o Šeherezadi i koncert završio čuvenom „Niškom banjom“ koja je sve u hali podigla na noge.

Iako je, kako sam kaže, često prolazio pored Leskovca, Nemanji Raduloviću je ovo prvi put da boravi i nastupa u našem gradu.

„Hvala Gradu Leskovcu i Muzičkoj školi, koji su nas prelepo dočekali. Nadam se da ćemo provesti divno veče zajedno i proslaviti Svetski dan muzike“ – kazao je Radulović predstavivši članove orkestra Double Sens i zamolivši publiku da odloži svoje mobilne telefone kako bi svi zajedno uživali u trenutku.

Кoncert je organizovan u saradnji Grada Leskovca i Muzičke škole „Stanislav Binički“, a prisutnima su se pre nastupa obratili direktorka ove obrazovne ustanove, Biljana Miljković i gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

Miljkovićeva je zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji LEDAMUS-a i večerašnjeg koncerta, rekavši da ovaj festival 11 godina slavi klasičnu muziku i da na njemu nastupaju učenici Muzičke škole i čuvena imena iz sveta muzike i svima čestitala današnji dan.

-Velika nam je čast i zadovoljstvo što imamo priliku da uživamo u notama jedne od najvećih zvezda na sceni klasične muzike. Muzika koju će nam ovaj virtouz izvesti na poseban i jedinstven način ostaviće pečat u kulturnom životu našeg grada. Sigurni smo da će euforija koja je nastala od najave koncerta trajati još dugo i nakon ove večeri kojom zatvaramo Ledamus“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i rečima čuvenog Hans Кristijana Andersena „Gde reči ne vrede, muzika progovara“ pozornicu prepustio Raduloviću.

Nemanja Radulović se posle koncerta zahvalio na toplom prijemu i rekao je da je bilo uživanje svirati u Leskovcu.

-Publika je bila divna, slušala nas je do poslednjeg pianisima, što nama kao muzičarima na sceni veoma mnogo znači. Vidim i da su moji drugari iz Franscuske takođe oduševljeni. Oni su prvi put u Leskovcu, a opet, i meni je prvi put da sam ovde. Iako sam Nišlija, iako sam ne znam koliko puta pored Leskovca, jednostavno se desilo tako da nije bilo prilike da dođem. Ovo nam je prvi koncert na toj nekoj mini turneju po Srbiji i drago mi je da su se ljudi iz Leskovca, Niša, Čačka i Novog Sada zaista potrudili da  se to desi, da sviramo muziku za sve ljude koji ne mogu da dođu do Beograda, do Kolarca na naše godišnje koncerte. Zaista mi je drago kad vidim kakvo je bilo interesovanje za koncert i hvala svima koji su bili – naglasio je Nemanja Radulović.

Pogledaj takodje

Kon: Od danas svi zaraženi u bolnicama, u sledeće dve nedelje prekinuti sve kontakte

Epidemiolog Predrag Kon, istakao je da smo nakon tri dana dosegli maksimum epidemije i taj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *