Početna / KULTURA / Specijalna plaketa za entuzijazam u kulturi „Teatru Gimnazijalac“ iz Lebana

Specijalna plaketa za entuzijazam u kulturi „Teatru Gimnazijalac“ iz Lebana

Fondacija Tanja Petrovic, ove godine, specijalnu Plaketu za entuzijazam u kulturi dodeljuje gimnazijskom pozorištu iz Lebana, Teatru „Gimnazijalac”.

Fondacija je osnovana u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović koja je, kao autor, novinar i urednik, svoj profesionalni život posvetila promovisanju kulture i umetnosti u medijima, radeći u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu.

Fondacija, ove godine, specijalnu Plaketu za entuzijazam u kulturi dodeljuje gimnazijskom pozorištu iz Lebana, „Teatru Gimnazijalac“ koje je, tokom deset godina postojanja, nagrađivano tri puta na gimnazijskim, pozorišnim takmičenjima, da bi prošle godine, protestima osvajalo slobodu za svoju, zabranjenu predstavu »Mrtvo more za početnike«, nastalu po motivima knjige »Seks za početnike« Jasminke Petrović, i pripovetke Radoja Domanovića, »Mrtvo more«.

Dosadašnji lauerati Nagrade su, novinar, filmski i književni kritičar Milan Vlajčić, kultni radijski autor Žikica Simić, urednica i autorka emisije “Trezor” Bojana Andrić, novinar, rok kritičar i publicista Peca Popović, teatrolog, pozorišni kritičar, umetnički direktor Bitefa, Ivan Medenica i novinar i kolumnista Teofil Pančić. Plaketa za entuzijazam u kulturi je, do sada, dodeljena, omladinskom klubu iz Leskovca, “Ančiki – OKAn” i medjunarodnom festivalu kratkog igranog filma, “Bašta Fest” iz Bajine Bašte

Pogledaj takodje

Predstava „Bizarno“ večeras na sajtu Leskovačkog kulturnog centra

Večeras na sajtu Leskovačkog kulturnog centra, sa početkom od 20 časova u okviru programa digitalna …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *