Home / DRUŠTVO / Solidarnost i lepota darivanja našim sugrađanima u srcu – Za praznike deset tona hrane Crvenom krstu Srbije
hotel bell

Solidarnost i lepota darivanja našim sugrađanima u srcu – Za praznike deset tona hrane Crvenom krstu Srbije

U okviru zajedničke humanitarne kampanje Crvenog krsta Srbije i Lidla Srbija, „Mala dela su velika stvar“, prikupljeno je više od 10 tona namirnica u svim Lidlovim prodavnicama. Ovoj akciji, koja je trajala od 28. novembra do 15. decembra, odazvali su se građani 26 zajednica širom Srbije.

Inicijativa koju su pokrenuli Lidl Srbija i Crveni krst Srbije, ujedinila je građane Srbije u plemenitom cilju da svi oni kojima je to potrebno, imaju lepu prazničnu trpezu. Prikupljeni proizvodi biće dostavljeni lokalnim organizacijama Crvenog krsta Srbije, koje će ih rasporediti prema potrebama korisnika.

„Neizmerno smo zahvalni svim potrošačima koji su pokazali humanost i dobru volju da doniranjem namirnica pomognu najosetljivijim članovima društva. Zajedno mala dela pretvaramo u velike stvari i ponosni smo na to što imamo priliku da ulepšamo predstojeće praznike velikom broju korisnika  humanitarnih programa Crvenog krsta Srbije“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija, Martina Petrović.

U Crvenom krstu Srbije posebno ističu saosećajnost koju su pokazali građani širom naše zemlje i prepoznali važnost ove akcije.

“Solidarnost i lepota darivanja pokazale su da je humanost našim sugrađanima, koji su se odazvali našoj zajedničkoj akciji, zaista „u srcu”. Male stvari učinile su čudo – vratile su osmehe i veru u ljudsku dobrotu i onima koji na svojoj prazničnoj trpezi imaju tek po nešto. Zahvaljujemo društveno odgovornoj kompaniji Lidl Srbija na pomoći i razumevanju u ovakvoj humanitarnoj akciji. Uvereni smo  da ćemo i ubuduće sarađivati i tako učiniti život lepšim onima kojima je naša podrška potrebna. Mali koraci čine dobrotu tako velikom”, istakao je predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.

Kompanija Lidl Srbija, pod motom održivog poslovanja „Za bolje sutra“, nastaviće da pruža podršku svima onima kojima je ona neophodna.

Check Also

USPELI SMO – Kupljena kuća porodici Stanković iz Donje Slatine!

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ uspela je da prikupi 12.000 evra za kupovinu kuće porodici Stanković, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *