Početna / DRUŠTVO / SOFTVER INSTALIRAN, NA REDU OBUKA Leskovac prvi u Srbiji uvodi program E – Parlament

SOFTVER INSTALIRAN, NA REDU OBUKA Leskovac prvi u Srbiji uvodi program E – Parlament

Leskovac je prvi grad u Srbiji koji dobija opremu i softver za program E Parlament i kao takav biće primer drugim lokalnim samoupravama koje su zainteresovane za implementaciju ovog projekta.

Predstavnici UNDP-ja i Švajcarske kancelarije za saradnju danas su boravili u Leskovcu i Skupštini grada zvanično predali konačnu verziju softvera i server za pravljenje rezervnih kopija.

Na konferenciji za medije, koja je prethodila predstavljanju sistema, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakao je da je Leskovac prvi grad koji uvodi sistem E-parlament.

-Rad elektronskog sistema će se bazirati na novom Poslovniku, koji će pratiti promene i način funkcionisanja vođenja i toka sednice Skupštine grada na način koji predviđa E-parlament. Implementacijom sistema Grad će, za štampanje dokumenata za rad parlamenta uštedeti oko 4 miliona dinara na godišnjem nivou. A sama vrednost sistema E-parlamenta je 182 hiljade evra. Učešće grada Leskovca u projektu vezano je za nabavku opreme za konferencijski sistem čija vrednost iznosi oko 34 hiljada evra, što predstavlja oko 18%“ rekao je gradonačelnik na konferenciji i podsetio da su razgovori sa UNDP-jem o projektu implementacije započeli oktobra 2016. godine – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *