Home / DRUŠTVO / Slovenac Mladen Bućan izaziva leskovačke rekordere: Za dve nedelje napraviću veću pljeskavicu
hotel bell

Slovenac Mladen Bućan izaziva leskovačke rekordere: Za dve nedelje napraviću veću pljeskavicu

Ugostitelj iz Kamnika u Sloveniji, Mladen Bućan spremao se za obaranje rekorda i prošle godine, ali se, zbog korone nije dalo. Izazov je zakazan za dve nedelje

Zanimljivu priču o Srbinu, Kordunašu iz Vojinovaca, koji je, nakon dva izgnanstva, najpre iz Bosne, a potom i sa Kosova, dom našao u Sloveniji, u Kamniku, slušamo od kolega Iztoka Čebašeka i Kartini Džalil, iz portala Kamnik info. Oni odmaraju obilazeći Srbiju, a na “Roštiljijadi“ su prvi put.

– Želimo da vidimo kako se sprema najveća pljeskavica na svetu i tempirali smo vreme da u četvrtak budemo ovde. Osim novinarske znatiželje, na “Roštiljijadu“, nas dovodi ideja našeg vrlog sugrađanina Mladena Bućana, vlasnika restorana Leskovački žar “Kordun“, koji namerava da obori večerašnji rekord. Spremao se i najavljivao pokušaj i za prošlu godinu, ali epidemiološka situacija to nije dozvolila, kaže Iztok.

rbt

Spravljanje najveće pljeskavice i obaranje rekorda kolega iz Leskovca, Mladen planira za dve nedelje, na Kmetijsko-obrtnom sajmu u Komendi, jednom od najposećenijih u Sloveniji.

– U saradnji sa Auto-moto društvom “Kamnik“ je sve isplanirano i dogovoreno. Ako Mladenu uspe pokušaj, mi ćemo, bar na godinu dana preuzeti titulu i rekord od Leskovčana, a verujem da bi ovo “nadmetanje“ moglo dovesti brojne turiste iz Slovenije na “Roštiljijadu“ i sa juga Srbije u Kamnik.

Iztok i Kartini, kroz smeh kažu da nisu Mladenovi insajderi, te da im je poseta Leskovcu, odavno bila u planu.

– Srbija ima sjajne manifestacije, a pošto pripremam odličan gulaš od škembića, imam veliku želju da posetim “Škembićijadu“ u okolini Apatina. U Sloveniji se puno jede roštilj, vrlo je popularan, ali sigurno nije tako dobar kao leskovački. Zato ćemo probati sve što se dopadne oku. Kartini se dopala urnebes salata, tako će nam to sigurno biti na meniju.

Iz inata su, kažu, prespavali u nekadašnjem Hotelu “Jugoslavija“, posetili Kuću cveća i stigli u Leskovac, u kome će, već žale, provesti samo jedno popodne i noć. Voleli bi da se između Leskovca i Kamnika stvore čvršće veze, a oni će, pričom i fotografijama na svom portalu, sugrađanima pokušati dodatno da približe jug Srbije i najveći festival roštilja na svetu.

Check Also

Gradonačelnik Goran Cvetanović, danas u Briselu učestvuje u debati „Buduće krize: razvoj pristupa povećanju otpornosti Evrope na više nivoa“

Foto: SKGO Gradonačelnik Leskovca i predsednik SKGO Goran Cvetanović, i Nikola Tarbuk, generalni sekretar #SKGO …

Оставите одговор