hotel bell

Skupština opštine Vlasotince usvojila budžet za 2020. godinu, nastavak sednice u ponedeljak

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su sinoć odluku o budžetu za 2020.godinu, u iznosu od 895.207.517 dinara. Za nju su glasala 33 od 42 odbornika prisutna u sali.

-Budžet je izbalansiran, vodili smo računa da svi budu zastupljeni. Zbog izmena Zakona o javnim dobrima ne možemo više da naplatimo zauzeće javne površine od strane EPS, Telekoma i Pošte Srbije i to je razlog što je budžet nešto manji. Takođe, zbog projekata koje realizujemo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, mi smo u budžet stavili samo iznos PDV-a, u pitanju su projekti rekonstrukcije škole „8.oktobar“ i rekontsurkcije radionica Tehničke škole nakon kojih će ona postati trening centar za dualno obrazovanje u jugoistočnoj Srbiji. To će takođe biti deo budžeta u 2020.godini – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

-Budžet je realan i samim tim ostvarljiv – rekao je šef odborničke grupe SPS-a u lokalnom parlamentu Milan Jović.

Odbornik opozicionog Pokreta za Vlasotince Žarko Kostić se nije složio sa tim imao je primedbu da nisu jasno raspoređena sredstva za infrastrukturu. On je imao i više pitanja od kojih su se neka odnosila na izveštaj revizora i javnu rasvetu. Predsednik Todorović je odgovorio da revizor nije naložio mere, već je imao samo preporuke, pročitao ih i razjasnio na primerima, objasnivši da nije bilo primedbi na procese sprovođenja javnih nabavki već na tehničke stvari.

-Što se tiče javne rasvete, podsetiću vas da je odluku o uvođenju javne rasvete skupština donela u julu 2015.godine kada  ja nisam bio predsednik opštine – rekao je Todorović.

Na sednici je usvojen i rebalan budžeta za tekuću godinu kojim je on smanjen za 11 miliona, rekao je šef Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti Saša Mihajlović. Odbornici Violeti Ilić, sa liste Srpske napredne stranke, potvrđen je mandat. Nakon usvajanja rebalansa, sednica je prekinuta, a njen nastavak predsendik skupštine Bratislav Petrović najavio je za ponedeljak 23.decembar od 17 sati.

Check Also

Uređenjem korita reke Veternice obeležen Svetski dan vode

Akciju povodom Dana voda koji se obeležava 22. marta, organizovalo je Odeljenje za zaštitu životne …

Оставите одговор