Početna / DOGAĐAJI / Skup anesteziologa organizovan danas u Leskovcu
hotel bell

Skup anesteziologa organizovan danas u Leskovcu

Služba anesteziologije i reanimatologije Opšte bolnice Leskovac i Sekcija za anesteziologiju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Srpskog lekarskog društva, organizovale su danas Školu regionalne anestezije, koju je pohadjao veliki broj lekara specijalista iz čitave Srbije.

Novine u regionalnoj anesteziji i analgeziji, tema je o kojoj su kolegama govorili doktorka Nevena Kalezić, doktor Radomir Mitić, načelnik Službe u leskovačkoj bolnici i predsednik Srpskog aktiva za regionalnu anesteziju Srpskog lekarskog društva i niz vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti.

Za kolege anesteziologe u Opštoj bolnici Leskovac, doktorka Kalezić imala je samo reči hvale, uz opasku da rezultati koje oni ostvaruju, zaslužuju veliko poštovanje:

„To stalno i svuda ističem, ali ne iz “zavičajnih“ razloga, jer sam rodjena Leskovčanka, već  zbog toga što oni prednjače svojim rezultatima i dostignućima u mnogo domena, a naročito u oblasti regionalne anestezije. To je naša anesteziološka sekcija prepoznala i  nije slučajno što je predsednik Srpskog aktiva , upravo doktor Radomir Mitić, načelnik Službe u leskovačkoj bolnici.Kolege iz Leskovca imaju ogroman broj regionalnih anestezija u akušerstvu, prvi su, u našoj zemlji, uveli Quadratos lumborum blok, organizuju kvalitetne  stručne skupove.

Potvrda da se radi o izuzetnoj službi koju odlikuju vrhunski, a često i pionirski zahvati u anesteziologiji, je i činjenica da se na svim seminarima pojavljuju sa svojim referatima . Tako je bilo u Beogradu na nacionalnom skupu najvišeg ranga, a uskoro će imati priliku da svoja dostignuća predstave kolegama u Republici Srpskoj, najavila je doktorka Kalezić.   

Nisu anesteziolozi jedini lekari stručnjaci kojima se ponose i leskovačka bolnica i čitav grad, a lokalna samouprava, zajedno sa državom, čini napore da im obezbedi najbolje uslove za rad, rekla je, u pozdravnom govoru, zamenica gradonačelnika, Jasmina Randjelović:

„Vlada je, preko Kancelarije za javna ulaganja, za rekonstrukciju bolničke zgrade opredelila 15, a za nabavku nove opreme, dodatnih 6 miliona evra. Iz istih izvora, finansirana je obnova objekta u kome je smeštena Služba za infektivne bolesti, a sa ulaganjem u sekundarnu zdravstvenu zaštitu će se nastaviti i narednih godina. Prilikom nedavne posete ministra zdravlja, Zlatibora Lončara, dobili smo obećanje da će sve zgrade u okviru Opšte bolnice Leskovac, biti rekonstruisane.

Ovo je, inače, četvrta škola regionalne anestezije koju organizuje Služba anestezije i reanimatologije leskovačke bolnice.  

S.Ć.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *